JET SET

Muharem se oprostio od Sinana Sakića: Svevišnjeg molim, u čijim si sada rukama, da te smjesti tamo gdje ti je i mjesto

Telegraf.rs

4.6.2018

Sinan Sakić preminuo je 1. juna u porodičnom domu na Dorćolu, u 62. godini.

Brojne kolege porukama na društvenim mrežama oprostile su se od kralja narodne muzike, a onaj kome je zasigurno bilo najteže jeste Sinanov brat, prijatelj i sve što je mogao da mu bude Muharem Serbezovski, prenosi Telegraf.rs.

- Sinane, najveći druže moj... Uvijek sam tvrdio da si ti mačka s devet života, ali ovu posljednju bitku si, nažalost, izgubio. Svi što smo te voljeli i poštovali kao pjevača i čovjeka smo izgubili tvojim vizuelnim nestankom iz ovog lažnog svijeta. Tvoja porodica je izgubila najviše. Tvoji lični i širi prijatelji puno. Muzička estrada je siromašnija za jednu ikonu koja je obilježila više decenija. A sada, kada te nema, proći će vijekovi, a ti, Sinane, bit ćeš aktuelan i prošlim i sadašnjim i budućim generacijama. Eto koliko će trajati tvoja epoha - počeo je Muharem.

- Niko od nas, pjevača, nema jaču i veću vezu i interakciju s publikom. Ničija emocija ne stiže brže do duše slušalaca. Ta emocija će ostati zauvijek jer si je usadio u sve nas svojom najspecifičnijom interpretacijom i neprevaziđenim hitovima. Molim Svevišnjeg, u čijim si sada rukama, da te smjesti tamo gdje ti je i mjesto, među najboljim ljudima. Tvoja velika duša zaslužuje da tvojoj porodici, koju mnogo volim, zauvijek ostanem vjeran - napisao je Muharem Serbezovski.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.