TRAGEDIJE

Novac i slava nisu pomogli: Ostavila poruku za muža i kćerku pa se ubila

Avaz.ba

6.6.2018

Američka kreatorka Kejt Spejd (Kate Spade) izvršila je samoubistvo u utorak, prenijeli su svjetski mediji.

Pedesetpetogodišnja umjetnica pronađena je obješena, a pronašla ju je njena služavka u stanu na Park Aveniji na Menhetnu, prenose agencije.

Kako piše "Russian Today", ostavila je oproštajno pismo, ali policija nije objavila sadržaj i nema namjeru da se dalje bavim sadržajem.

"People" navodi samo da je u pitanju poruka lične prirode za njenog muža i trinaestogodišnju kćerku, koja je neutješna poslije gubitka majke. Indicije ukazuju da je pokojna Spejd željela da objasni razloge svoje odluke, a, prema pisanju "New York Daily Newsa", njen suprug je čak bio i u kući kad se odigrala tragedija. 

- Voljeli smo Kejt i užasno će nam nedostajati - piše u saopćenju poznate porodice koja je zamolila za privatnost u ovoj delikatnoj situaciji.

Kejt je rođena 24. decembra 1962. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a bila je poznata po dizajniranju torbi, nakita i ženske garderobe. Poznata je po brendovima "Kate Spade New York", kao i "Frances Valentine", a 1994. godine udala se za Endija Spejda (Andy Spade).  

Iz biznisa su se povukli 2006. godine, nakon prodaje kompanije. Kreatorka se tada posvetila porodici i filantropiji, a prošle godine osnovala je novi modni brend "Frances Valentine", nazvan po njenoj kćerki.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.