JET SET

Nakon razgovora s Kim Kardašijan, Tramp pomilovao Alis Džonson

Antenam.net

6.6.2018

Nedugo nakon sastanka s Kim Kardašijan (Kardashian) u Bijeloj kući, američki predsjednik Donald Tramp (Trump) donio je odluku da pomiluje Alis Džonson (Alice Marie Johnson), ženu koja služi doživotnu kaznu zatvora zbog droge, bez prava na uvjetnu slobodu.

Predsjednik Amerike sastao se s Kardašijan kako bi razgovarao o reformama zatvorskog sistema. Sastanku su prisustvovali zvaničnici Bijele kuće, uključujući i savjetnika Džareda Kušnera (Jared Kushner)

- Sjajan susret s Kim Kardašijan danas, razgovarali smo o reformama zatvora i izricanju presuda - napisao je tada Tramp.

Na Twitteru se oglasila i Kim.

- Voljela bih zahvaliti predsjedniku Trampu za odvojeno vrijeme ovog popodneva. Nadamo se da će predsjednik odobriti pomilovanje - napisala je starleta.

Džonson je prije više od 20 godina osuđena na doživotni zatvor zbog zloupotrebe narkotika. Kažnjena je jer je bila veza između snabdjevača uličnih dilera droge, što joj je bio prvi sukob sa zakonom ikada.

Kardašijan je prošle godine pokrenula kampanju za Džonson zbog čega je razgovarala i s Kušnerom, koji je zadužen za reformu zatvorskog sistema.

Ona je, navodno, planirala još jedan sastanak o tome s Kušnerom i Trampovom kćerkom Ivankom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.