NOVI USPJEH

Ibro Bublin spreman za nastup pred 10.000 ljudi: Premijerno će otpjevati pjesmu koju mu je napisao otac Dervo

B. ŠIŠIĆ

6.6.2018

Popularni, mladi i talentirani Ibro Bublin tokom ramazana ne nastupa. Vrijeme koristi da što više vremena provodi s roditeljima i bratom u Sarajevu.

Nakon što je njegova nova pjesma “Emina” za vrlo kratko vrijeme napravila pravi bum na muzičkoj sceni, Ibro je snimio još jednu novu pjesmu. A, Emina je odmah po objavljivanju podigla prašin zbog toga što je na početku pjesme Ibro repovao.

-Mislim da mi to nije trebalo, mislim na repovanje. Na nagovor autora pjesme to sam uradio mada mi je neki unutarnji glas govorio da nije to to. Mnogi fanovi su mi pisali i na neki način kritikovali, tako da sam repovanje iz pjesme izbacio i zvanično objavio novu verziju pjesme. Takva se odmah dopala mnogim ljudima, a i lično sam zadovoljan - ispričao nam je Bublin.


Na pitanje da li snima nešto novo, Ibro nam se pohvalio da je nova pjesma već gotova. Snimana je u studiju Baneta Vasića.

-Ovo je meni posebno draga pjesma. Nastala je sa puno ljubavi, strpljena i pažnje. Ono što bi posebno istakao i naglasio je to da sam muziku za pjesmu “Sve ću dati” radio ja, a tekst pjesme napisao je mojo otac Dervo. Pjesma je bržeg ritma. Otpjevao sam je baš onako momački, tako da vjerujem da će i ona veoma brzo naći put do slušalaca - otkrio nam je Bublin.

Pred Ibrom su novi nastupi, veliki planovi, a već 1. jula očekuje ga nastup na velikom i tradicionalom teferiču u njemačkom gradu Dortmundu gdje se očekuje oko 10.000 posjetilaca.

A, do nove pjesme poslušajte njegov posljednji hit "Emina"!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.