PRIVATNI BIZNIS

Adnan Hasković otvorio restoran, šta je s glumom?

E. SKENDEROVIĆ

7.6.2018


Mada privatni život čuva daleko od očiju javnosti, bh. glumac Adnan Hasković ne krije da je započeo novi biznis. Uz pomoć prijatelja i partnera, Hasković je u jednom sarajevskom tržnom centru otvorio restoran.

 Idejni pokretač

- Ovo je za mene neuobičajen, ali istovremeno poseban projekt, koji sam pokrenuo iz hobija. S druge strane, nervirala me je činjenica da ljudi iz BiH uvijek više cijene tuđe nego svoje. Putujući po svijetu, od Londona do Italije i Amerike, primijetio sam da u restoranima imaju jelo koje je specifično za tu zemlju. Htio sam i ja da investiram u bosansku kuhinju, iako, kao umjetnik, neću imati mnogo vremena da se bavim ugostiteljstvom, ali zato imam partnera, koji je dugo godina ugostitelj, dok sam ja bio idejni pokretač svega – poručio je Hasković.

Bosanskohercegovački glumac otkriva nam šta je bila njegova prvenstvena ideja.

- Htio sam pristupiti bosanskoj hrani na drugačiji način, da vratimo dušu Sarajeva. Moramo naučiti da cijenimo sebe pa će nas i drugi cijeniti, a Bosna je puna različitosti pa tako i bosanska jela – smatra Hasković.

Iako se posvetio ugostiteljstvu, njegove glumačke obaveze, kako kaže, neće ispaštati. Naprotiv, Hasković je trenutno angažiran na dva projekta.

Vrućina u Africi

- Trebao sam krajem maja snimati jedan film, ali se to prolongiralo za septembar. Dugo sam se spremao za to. Riječ je o debitantskom filmu mladog turskog reditelja, koji živi i djeluje po Evropi i koji ima sjajnu priču. Ja imam jednu od glavnih uloga i za potrebe tog filma malo sam se morao udebljati. Film se trebao snimati u Africi, ali je tamo sada prevruće. Osim toga, ima i jedan veliki projekt u najavi, ali o tome je još rano govoriti – kaže nam Hasković.

Na pitanje kako mu je u braku sa suprugom Aidom te koliko mu se život promijenio nakon što se u aprilu 2017. godine oženio, vrlo je kratko kazao:

- Divno mi je u braku. To je sve što mogu reći.

Koliko pojedeš, toliko potrošiš 

Hasković je neko vrijeme imao problem s viškom kilograma pa će pokušati, dodaje, da odoli bosanskoj kuhinji.

- Problem s kilažom rješava se treningom. I kad ste u formi kojom ste zadovoljni, onda je to lakše održavati. Koliko pojedeš, toliko potrošiš, jednostavno – kaže Hasković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.