AUKCIJA

Biblija Vitni Hjuston je na prodaju za 'samo' 95.000 dolara

Avaz.ba

8.6.2018

Pjevačica Vitni Hjuston (Whitney Houston) preminula je u februaru 2012. od prevelike količine lijekova koje je kombinirala s alkoholom nakon kojih se onesvijetila u kadi i utopila. 

Hjuston je nekoliko godina prije smrti živjela u luksuznoj kući u Newport Beachu i nakon preseljenja je ostavila svoju Bibliju koju vlasnik prodaje za 95.000 dolara.

- Našao sam Bibliju, odjeću i CD-e u kartonskoj kutiji pokraj smeća nakon što se odselila. Kontaktirao sam njenog menadžera oko stvari koje je Hjuston ostavila, a on mi je rekao da ih zadržim - ispričao je vlasnik kuće u kalifornijskom gradu. 

Otkrio je i kako je s Hjuston potpisao ugovor o povjerljivosti dok je stanovala kod njega


Biblija pjevačice po većini stranici ima njen rukopis, a unutra se nalazi i vjenčani list nje i bivšeg muža, muzičara i plesača Bobija Brauna (Bobby Browna, 49). Hjuston je zapisala i datum 4. mart 1993. kada se rodila njezina kćer Bobi Kristina Braun (Bobbi Kristina Brown) koja je preminula 2015.

Vlasnik je prodao kuću 2012. i tvrdi kako bacio sve stvari koje je pjevačica ostavila osim Biblije koja mu se činila jako zanimljivom.  

Hjuston je imala 11 singlova na vrhu Billboardove ljestvice, a u karijeri je prodala više od 155 milijuna ploča. Tom brojkom spada među najprodavanije izvođače u američkoj historij. U Ginisovoj knjizi rekorda navedena je kao pjevačica s najviše nagrada u historiji muzike. Hitovi poput 'I Wanna Dance With Somebody', 'Saving All My Love for You' ili 'I Will Always Love You"'od Whitney su stvorili jednu od najvećih svjetskih zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.