FESTIVAL

Žiri odabrao 30 bendova za takmičenje na "Demofestu"

L.K.P.

8.6.2018

Najveći regionalni festival demo bendova u ovom dijelu Evrope, "Demofest" objavio je spisak od 30 bendova, koje je odabrao stručni žiri, koji će se takmičiti od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci. Ukupno ih je bilo prijavljeno 458. U finalu je pet bendova iz Bosne i Hercegovine, 10 iz Hrvatske, 13 iz Srbije, te dva iz Slovenije.

Žiri koji će ocjenjivati najbolje demo sastave regiona čine Mirela Priselac Remi ("Elemental"), Darko Rundek, Zdenko Franjić (izdavačka kuća "Slušaj najglasnije"), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja i Brankica Janković, direktorica "Demofesta".

Najbolji demo bend ovogodišnjeg "Demofesta" bit će nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 eura, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 eura, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 eura.

Kada su revijalna imena u pitanju, prvu noć "Demofesta", u petak, 19. jula, na bini festivala će svirati "Magnifico & The Serbian Army Orchestra", "Dječaci" i "Wolfram", dok će drugu noć, u subotu, 20. jula, nastupiti Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.