KAO KVAZIMODO

Burden je otvoreno govorio o depresiji: "Osjećam se kao izolirani čudak"

Index.hr

10.6.2018

Entoni Burden (Anthony Bourdain), najpoznatiji svjetski gastro-putopisac, oduzeo je sebi život u petak. Burden se više nije mogao nositi s ovisnošću i depresijom, a o svojoj bolesti za života je otvoreno govorio nekoliko puta. U jednoj epizodi svog šoua "Parts Unknown", Burden je priznao da je veoma depresivan te da ga sitnice mogu doslovno odvući na dno.

U jednoj epizodi spomenutog šoua Burden je razgovarao s psihoterapeutom i iznio mu stravične podatke o onome što proživljava zbog svog stanja.

- Ovakve mi se stvari događaju. Recimo, dođem na aerodrom u Argentini i naručim hamburger. To je potpuno nebitna stvar, beznačajna, ali je hamburger loš. Pogledam u taj hamburger i potonem u depresiju koja traje po nekoliko dana - rekao je.

- Osjećam se ko Kvazimodo. Izolirani čudak. Živim od komunikacije, ali sam u komunikaciji s ljudima koje volim užasan. I tako, taj me hamburger baci u depresiju koja traje danima, ali isto tako postoji nekoliko savršeno sretnih minuta kada pomislim kako je život prekrasan - rekao je Burden.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.