SPEKTAKL

Ograničen broj posjetilaca na koncertu Dine Merlina u Mostaru

M. Sm.

14.6.2018

Najveća muzička zvijezda na Balkanu, Dino Merlin održat će koncert u Mostaru, 11. avgusta, potvrđeno je na današnjoj pres-konferenciji u Centru za kulturu Mostar.

Tako će Dino Merlin u gradu na Neretvi održati koncert nakon 18 godina, i to na platou ispod Starog mosta, a u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto“.

Elmir Rekić, direktor Agencije „Stage art“, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog činjenice što su u prilici raditi jedan takav, kako je naveo, historijski koncert ispod UNESCO-ovog spomenika.

- O Dini Merlinu ne treba puno govoriti. On je o sebi sve otpjevao i odradio kroz koncerte od Koševa do beogradskih i zagrebačkih arena, kao i kompletnog regiona. Kroz njegov koncert će grad Mostar dobiti vjetar u leđa i u turističkom i u kulturnom smislu - naveo je Rekić.


Zbog specifičnosti pozicije na kojoj će koncert biti održan, kako je istakao Rekić, pripreme su otpočele prije dva mjeseca.

- Prostor će biti etapno podijeljen, kako bi svi posjetioci imali kvalitetan vidokrug, s tim da će biti postavljeno i dosta LED ekrana. Zbog sigurnosne situacije, koja nam je najbitnija, broj posjetilaca će biti ograničen, odnosno, optimalna mogućnost je 6.000. Nažalost, svi neće moći dobiti ulaznice, ali će njihov raspored biti takav da će i u Konjicu i u Jablanici ljudi moći kupiti svoj broj ulaznica - dodao je Rekić.

Inače, prodaja ulaznica će otpočeti 25. juna po cijeni do 20 KM, a od 1. avgusta moći će se kupiti za 30 KM.

Pokrovitelji koncerta, kao i manifestacije su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Ministarstvo trgovine, turizma i okoliša HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.