PONOVO NA SETU

Pojavljuje se i Izet Fazlinović

Piše: E. BAKIĆ

15.6.2018

Snimanje novih epizoda već popularne serije „Konak kod Hilmije“ počelo je prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Hrasnica.


Riječ je o humorističkom projektu uspješnog i uigranog dvojca - scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukić, kojeg producira „Fist“, a reakcije publike nakon prikazanih nekoliko epizoda na TV Top su fenomenalne.


Pozitivna energija


Novom pričom, koju porede s kultnom serijom "Alo, alo", Isović se vraća u Sarajevo za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glavni lik, kojeg tumači sjajni Emir Hadžihafizbegović, u svom konaku dočekuje goste među kojima su komunistički ilegalci, ustaše, četnici....


Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa, a da će takvi situacija biti još više, potvrdio nam je Isović. Uloge u seriji, osim Hadžihafizbegovića, ostvarili su Igor Skvarica, Tarik Filipović, Almir Kurt, Marija Pikić, Rijad Gvozden...


- Ekipa je ponovo na okupu, a snimanje protječe super, bez problema. Svi su uzbuđeni što ponovo radimo i snimamo. Moram priznati da smo na set došli s novom i pozitivnom energijom, što se moglo i očekivati nakon prvih epizoda koje su bile sjajne – govori nam Isović.


Zanimljiva priča


Dodaje da će novih likova biti puno.


- Vrlo zanimljivo je i to da će se pojaviti lik Izeta Fazlinovića. Mladi Izet, prije nego što je otišao u partizane. To će, svakako, biti zanimljiva priča. U više od 200 epizoda serije „Lud, zbunjen, normalan“ Izet nam je pričao o Ranki, Farukovoj mami, a Damirovoj neni, a konačno ćemo u „Konaku“ vidjeti i čuti kako se njih dvoje upoznalo i kako je završilo u partizanima – otkriva Isović.


Vrijeme nam ide naruku


Feđa Isović nam je otkrio da njemu, ali ni ostatku ekipe, ne smetaju dugi dani na snimanju.


- Snimanje bi trebalo trajati oko mjesec i po. Vrijeme nam ide naruku, mada bilo kakvo da je vrijeme, mi bismo morali raditi – kaže Isović.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.