BEOGRAD

Modni kreator Darko Kostić saslušan zbog prijave za seksualno uznemiravanje maloljetnika

Blic.rs

19.6.2018

Policija je u ponedjeljak uvečer obavila razgovor sa srbijanskim modnim kreatorom Darkom Kostićem, koji je prijavljen za seksualno uznemiravanje maloljetnika.

Za Kostićem je bila raspisana potraga nakon što ga je policija tri puta tražila kako bi ga saslušala zbog prijave da je seksualno uznemiravao maloljetnog dječaka L. J. (15).

Prema saznanjima "Blica", protiv Kostića je podnesena krivična prijava za spolno uznemiravanje u redovnom postupku. U krivičnoj prijavi je navedeno da je maloljetnog dječaka, inače učesnika televizijske emisije "Neki novi klinci", Kostić fotografirao i za to tražio novac.

- Kada se ispostavilo da dječak nema pare, Kostić je od njega tražio da se skine, da se maze, što je ovaj odbio. Dječak je zatim pobjegao i potom je policiji na Novom Beogradu podnesena krivična prijava za seksualno uznemiravanje - otkriva izvor "Blica".

Od oštećenoga je uzeta službena izjava, a konsultiran je i nadležni tužilac koji je naložio da se s Kostićem obavi razgovor na okolnosti podnesene prijave, nakon čega će se ponovo obaviti konsultacija s tužiocem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.