JET SET

Merilin Monro su svi željeli, a ona je u prvi brak ušla maloljetna

Seks-simbol Holivuda

Blic.rs

20.6.2018

Slavna glumica Merilin Monro (Marilyn Monroe) sa ženstvenim plavim uvojcima, uvijek obučena u uske i pripijene haljine koje su izazovno naglašavale njene obline, bila je pravi seks-simbol Holivuda.

Radila u fabrici

Merilin Monro je primijećena dok je radila u fabrici avionskih dijelova i za svega nekoliko godina je pokorila svijet. Postala je glumica o kojoj su muškarci maštali, a žene je imitirale. Prvi put zanosna Merilin se udala sa svega 16 godina, nakon veze od šest mjeseci.

Prvi brak

Merilin se udala kao tinejdžerka jer je, kako je tvrdila, od sedme godine neprestano živjela u hraniteljskim porodicama nakon smrti majke. Na kraju su glumicu usvojile komšije, odnosno prijateljica njene majke, koja je stanovala pored mladog policajca Džejmsa (James).

Zvala ga "tatica"

Kada je porodica s kojom je slavna glumica tada živjela riješila da se odseli, Monro je odlučila da se uda za policajca da ne bi bila siroče.

- Odlučili smo da se vjenčamo da ona ne bi morala da se vrati u dom, ali bili smo zaljubljeni - rekao je Džejms u intervjuu 1984. godine. 

Tvrdio je da ga je njegova mlada supruga zvala "tatica".

Sreća

Mladi bračni par na prvi pogled je izgledao sretno, a, prema izjavi Merilinog prvog supruga, on joj je bio prvi muškarac i obožavala je seks s njim.

Razvod

Međutim, njihova ljubav je bila kratkog daha. On je otputovao s mornaricom godinu nakon vjenčanja i tada je Merilin postalo dosadno. Nakon četiri godine braka s budućim seks-simbolom, ona mu je poslala papire za razvod braka 1946. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.