JET SET

Otac kralja popa je na samrti: Zabranio porodici da ga posjećuje

Avaz.ba

22.6.2018

Prema riječima Džermejna Džeksona (Jermain Jackson, 63), brata preminulog kralja popa Majkla Džeksona (Michael), njihov je otac Džo (Joe, 88) na samrti, a članovima porodice ne dopušta da ga posjete.

Džermejn je za američki ''Daily Mail'' rekao da se Džou ove sedmice stanje rapidno pogoršalo pa posljednje dane provodi u krevetu, a porodica je uvjerena da je otac jedanaestero djece na samrti i da mu nije preostalo mnogo vremena.   


Članovi porodice penzionisanog muzičkog menadžera tvrde da Džo ne dopušta nikome da ga posjećuje, čak ni supruzi Katarini Džekson (Katherine, 88), koja je nedavno isto bila u lošem stanju zbog srčanih problema, ni kćerki Robi (Rebbie, 68), s kojom je Džo navodno jako blizak.

Osim što ne želi da ga porodica vidi, Džo ni doktorima ne dopušta da im pokažu njegov medicinski karton niti im želi reći od čega tačno boluje. Svi članovi svjetski poznate porodice su se navodno prije dva dana sastali i s njegovim menadžerom, preko kojeg su pokušali doći do čovjeka koji je godinama gradio karijere svoje djece. 

 

- Niko ne zna što se događa, trebali bismo moliti i preklinjati da vidimo oca na samrti, što je suludo u ovakvim trenucima. Zabranio je i da nam se kaže gdje se tačno nalazi i kako je, a majka je luda od brige - ispričao je jedan od Džeksona. 

Džermejn je objasnio da su mu ocu još prošle godine na rutinskom ljekarskom pregledu otkrili da je ozbiljno bolestan, nakon čega se on povukao, a da nikome rekao od čega tačno boluje.

- Nije mu preostalo mnogo vremena, a u ovim bi trenucima porodica trebala biti kraj njega - rekao je očajni Džermejn i dodao da Džo inače boluje i od dijabetesa, a da je prošlih godina prolazio kroz brojne zdravstvene tegobe.

Muzički menadžer je navodno u Brazilu 2015. imao srčani udar nakon kojeg je trenutno oslijepio, a godinu kasnije je nakon još jednog rutinskog pregleda zbog visoke temperature prebačen u bolnicu. Otad mu se stanje pogoršava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.