MUNDIJAL 2018

Svijet poludio za atraktivnim fudbalerom s Islanda: Svojom pojavom osvojio ženska srca

Rurik Gislason

Telegraf.rs

22.6.2018

Fudbalska reprezentacija Islanda je prava senzacija na ovom Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. Oni su svjetsku slavu stekli još prije dvije godine na Evropskom prvenstvu i otad su ljubitelji fudbala prosto opčinjeni njima.

Na startu Mudijala su uspjeli zaustaviti i samog Mesija (Messi) i Argentinu odiravši neriješeno 1:1.

Pola sata u toj utakmici dobio je Rurik Gislason, fudbaler njemačkog drugoligaša Zandhauzena. Ušao je u 63. minuti utakmice, a pripadnice ljepšeg spola su odmah bacile oko njega.

Nakon prve utakmice mu se čak povećao i broj pratilaca na Instagramu, a svjetski mediji oduševljeno hvale ovog mladog fudbalera.

Ovaj mladi fudbaler je rođen 25. februara 1988. godine u glavnom gradu Islanda Rejkjaviku. Svoju karijeru je započeo u fudbalskom klubu HK Kopavogur.

Kraj avgusta 2005. godine potpisao je za Šarlton Atletik, ali nije zaigrao za prvi tim.

Godine 2011. izabran je da predstavlja Island na Evropskom šampionatu fudbalera mlađih od 21 u Danskoj. U maju ove godine je izabran da predstavlja svoju zemlju na Mundijalu u Rusiji.



Island danas u 17 sati igra utakmicu s Nigerijom i pripadnice ljepšeg spola jedva čekaju da vide svog miljenika. Nadaju se da će ipak danas zaigrati u prvoj postavi, budući da je u prvoj utakmici zaigrao kao zamjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.