SKANDAL

Kćerka Elvisa Prislija ostala bez svega: Menadžer je uvjeravao da je milionerka, ona završila sa 14.000 dolara na računu

Lisa Prisli: Ostala bez novca

Avaz.ba

23.6.2018

Lisa Prisli (Lisa Marie Presley), kćerka Elvisa Prislija (Presleyja), podnijela je dokumentaciju s dokazima višem sudu u Los Anđelesu, a protiv svog bivšeg finansijskog menadžera koji ju je opljačkao skoro do posljednjeg dolara. 

Naime, od 100 miliona dolara, koliko joj je ostalo nakon očeve smrti, Lisa je završila sa svega 14.000 dolara na računu, a njen menadžer zaslužan za ovaj krah sebi je davao godišnju plaću od nevjerovatnih 700.000 dolara. Menadžer Beri Sigela (Barry Siegela) obogatio se na nepošten način, zbog čega je Lisa tužila i njega, ali i njegovu firmu "Provident Financial Management". 

Lisa optužuje Berija da ju je doveo do "bogatstva" od 14.000 dolara, "bezobzirnim i nemarnim" investicijama - najveće ulaganje bilo je u holding kompaniju "American Idol", što je završilo bankrotom, piše "Dejli Mejl".

Međutim, Sigela od Prislijeve kćerke traži odštetu od 800.000 dolara, tvrdeći da je ona izgubila svoje bogatstvo zbog svojih "nekontroliranih potrošačkih navika." Uz to, dodao je da Lisa prolazi kroz težak period jer se razvodi od četvrtog muža, muzičara Majkla Lokvuda (Michaela Lockwooda), koji je od nje tražio 40.000 dolara, a sudija je odlučio da Lisa mora Majklovom advokatu platiti 50.000 dolara za sudske troškove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.