DAME BIRAJU

Celzijus se zaljubila u Engleza Rubena, Bavrki svi niski, Bukvi se sviđa Ozilova strast

Edina BAKIĆ i Enisa SKENDEROVIĆ

24.6.2018

Da je fudbal rezerviran isključivo za muškarce – odavno više ne važi. Možda fudbal ne vole sve žene, ali dosta njihvole fudbalere. 

Dok neke žene prate utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji kako bi navijale i ispratile svoje favorite, druge to rade kako bi vidjele svog omiljenog fudbalera na zelenom terenu.

Sport i muškarci

Fudbalski svijet je podijeljen kada je riječ o tome ko je najbolji svjetski fudbaler, a žene oko toga ko je od njih najseksepilniji, odnosno najprivlačniji. Jedni dižu ruke za Lionela Mesija (Messi), dok su drugi svim srcem za Kristijana Ronalda (Cristiano), a mi smo se odlučili da poznate dame pitamo kome daju prednost i šta im je to posebno zanimljivo kod omiljenih igrača.

Atraktivna hrvatska pjevačica i glumica Nives Celzijus naravno navija za svoju zemlju na Mundijalu, ali za najseksepilnijeg fudbalera nije izabrala nikoga iz sastava Zlatka Dalića.

- Kako ne pratiti ljepotu igre koju izvodi Hrvatska. Mislim da će nakon Argentine čak i oni najveći mrzitelji nogometa početi pratiti Hrvatsku. Volim nogomet i, osim Hrvatske, pratim još nekoliko reprezentacija - govori nam Celzijus.

Dodaje da ima mnogo zgodnih fudbalera, što, prema njenom mišljenju, i nije baš čudno.

- Među tolikom grupom frajera koji aktivno treniraju i imaju savršena tijela nije baš neobično da se nađu i oni u „full“ kompletu. Ove godine uvjerljivo mi je najljepši Englez Ruben Loftus Čik (Cheek). Mislim da sam malo zaljubljena u njega, čak sam počela i navijati za Englesku. Jednostavno ne mogu se načuditi koliko je zgodan i kako ga nisam prije primijetila. Visok, sjajno građen, predivan u faci. Jedina mana je što ima tek 22 godine – iskrena je Nives Celzijus.

Lijepa voditeljica na Hayat TV-u Ana Bavrka kaže da često pogleda neku od utakmica.

- Moram priznati da pratim Svjetsko prvenstvo i navijam za Hrvatsku, ali da budem iskrena, nemam neke afinitete prema fudbalerima. Uglavnom gledam utakmice, a ne kako nogometaši izgledaju. Tako ne bih mogla nikoga izdvojiti, jer me konkretno zanima sport, a ne muškarci. Morala bih sjesti i baš razmisliti o tome ko je seksepilan i privlačan. I one koje znam su niski, a ja visoka žena, pa ih valjda i zbog toga ne gledam tim očima – poručuje Bavrka.

Žar i zanos

Među onim ženama koje apsolutno ne zanima fudbal je modna dizajnerka Melina Džinović, supruga poznatog pjevača Harisa Džinovića.

- Inače ne gledam televiziju, a posebno sport, niti me zanima, niti pratim. Čak ne znam koje reprezentacije učestvuju, a o imenima igrača da ne govorim. Nijedan sport mi nije zanimljiv, samo moda i kreacije. Inače, moj suprug Haris prati prvenstvo i to mu je velika strast – ističe Džinović.

Bosanskohercegovačka glumica Aida Bukva nije veliki zaljubljenik u nogomet, ali s vremena na vrijeme posveti pažnju sadržajima s Mundijala.

- Rijetko gledam utakmice, ali znam da je Hrvatska pobijedila Argentinu i plasirala se dalje, zbog čega mi je drago. Kada su nogometaši u pitanju, izabrala bih Mesuta Ozila koji igra za Njemačku. Nema veze što je turskog porijekla, jednostavno mi se svidio i primijetila sam ga. U igri mi se posebno svidio, posjeduje žar, zanos i strast, pa mi se sve to dopalo. Inače, navijam za Njemačku i voljela bih da osvoje prvenstvo. Nekako mi se sviđa njihova timska igra i koncept – navodi Bukva.

Petrović: Iako ne igra, Toti mi je top

Nataša Petrović, voditeljica Pinka BH, zbog poslovnih obaveza nema vremena da gleda utakmice iz Rusije.

- Ponešto o fudbalu i znam, jer kod kuće imam oca i brata koji vole taj sport. Poenta je što ovih dana non–stop snimam emisije pa ne stignem gledati ništa. Iako reprezentacija Italije ne učestvuje, moram reći da mi je Frančesko Toti (Francesco Totti) nekako najprivlačniji. Sviđa mi se generalno njegova igra, šarm... Od ovih koji učestvuju ne znam koga bih izabrala, uglavnom nisu to Ronaldo, Mesi, ili ovi standardni – poručuje Petrović.

Kovač: Sin voli Ronalda, pa i ja

Pjevačica Nikolina Kovač kazala nam je da je veliki zaljubljenik u fudbal te da prati aktuelno Svjetsko prvenstvo u Rusiji. No, ipak najveći fan nogometa u njenom domu je, priznaje nam, sin Nikolaj.

- Obožavam fudbal. Naučila sam to i zavoljela uz moje tatu i brata, a i generalno svi volimo sport. Moj sin je sada porastao, voli najviše Kristijana Ronalda (Christiano), on mu je najdraži igrač, pa samim tim i meni – kaže Kovač.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.