JEDRENJE

Đurina supruga Tanja: Dobro je podnio to što nije bio prvi

Piše: N. AJNADŽIĆ

26.6.2018

Branko Đurić Đuro, legendarni glumac i komičar, učestvovao je proteklog vikenda u regati jedrilica koja je organizirana u Hrvatskoj, a takmičenje se odvijalo od mjesta Preko do mjesta Sali. Slogan je bio “Preko – Sali do zvijezda”, dok je službeni naziv “Glumačka regata”. 

Stotine lajkova 

Đuro, zajedno s Reneom Bitorajcem i još nekim prijateljima i kolegama, učestvovao je u regati pod imenom “Luda kuća”, kako se zove i njihovo kazalište u Zagrebu, a osvojili su drugo mjesto. Glumac se i na društvenim mrežama pohvalio fotografijom s jedrilice, koja je za kratko vrijeme dobila više stotina lajkova.

- “Luda kuća”, 2. mjesto na “Prvoj glumačkoj regati” – napisao je Đuro ispod fotografije.

Pokušali smo ga kontaktirati, ali neuspješno s obzirom na to da je bio na putu prema kući, u Sloveniju, gdje ga je čekala supruga Tanja Ribič.

- To je bila regata svih pozorišta u Hrvatskoj. Sad kad imamo “Ludu kuću”, i on je išao sa svojom ekipom. Sada se vraća kući pa, čim stigne, više ću saznati – govori nam Ribič.

Đurić i Bitorajac s ostatkom ekipe “Luda kuća”

Nije nepoznanica da bh. glumac voli uživati na pučini sa svojom jedrilicom pa tako nikoga nije začudio uspjeh, ali smo morali pitati je li Đuro možda razočaran što nije osvojio prvo mjesto.

- On je zaljubljenik u more i strašno voli da se takmiči. Mislim da je, zbog toga što su bili na moru i što je bilo bitno da uživaju i zezaju se, dobro podnio to što nije bio prvi – kroz smijeh govori Tanja.

Veliki preokret

Lijepa Đurina supruga 28. juna puni 50 godina, a otkrila nam je da joj brojke ne smetaju.

- Samo što si zvrk u glavi, to ti dobro služi, a ja jesam. Ne mogu biti na miru, nemam vremena za starenje. Više mi je bila frka kad je Đuro imao 50, ja sam mislila to je veliki preokret, ali vidim da se kod njega ništa nije promijenilo – kaže Ribič.

Dernek u prirodi

Tanja Ribič istaknula je da će 50. rođendan, iako do sada nije slavila, posebno obilježiti.

- Sada sam ipak odlučila da hoću sa svima onima koji su mi dragi i sa svima onima kojima mogu reći hvala. Napravit ću lijep dernek negdje u prirodi, a svirat će bend – kazala je Ribič.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.