Poznata glumica uhapšena na protestu protiv Donalda Trampa

24sata.hr
29.06.2018 17:32

Foto: S demonstracija

Glumica Suzan Sarandon (71) bila je među 575 žena koje je policija jučer uhapsila u Vašingtonu ispred Senata na protestu protiv američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump), tvrdi ''The Guardian''. 

Građani, među kojima je bila i Sarandon, okupili su se da bi pokazali svoje nezadovoljstvo zbog Trampove politike prema imigrantima.

- Nama je stalo - vikali su demonstranti. 

Tako su odgovorili na natpis ''Zapravo mi nije stalo, je li vama?'', koji je imala Melanija Tramp (Melania, 48) na jakni prošle sedmice kad je posjetila imigracijski centar.

- Što želimo? Slobodne porodice. Ovako demokratija izgleda - bile su još neke od poruka koje su uzvikivali demonstranti. 

Sarandon i ostatak građana se omotao aluminijskim prekrivačima kakve su nosila djeca imigranata koje je policija razdvojila od roditelja na granici Amerike i Meksika.

Sarandon je prošle godine u razgovoru za ''The Guardian'' rekla kako, iako se ne slaže s Trampovom politikom, da bi Hilari Klinton (Hillary Clinton, 70) bila opasnija da je postala američka predsjednica.

- Mislim da je jako, jako opasna. Bili bismo još u ratu da je ona predsjednica. Ne bi bilo puno lakše. Gledajte što se dogodilo pod Obamom, a nismo primijetili - ispričala je glumica. 

NA VRH