JET SET

U braku prije dvadesete: Njima se u mladosti baš žurilo...

Kim Kardašijan

24.sata.hr

1.7.2018

Mnoge holivudske zvijezde uplovile su u bračnu luku vrlo mlade. Neke od njih su se prevarile s odabirom, dok je nečiji brak potrajao duže vrijeme.

Melani Grifit (Melanie Griffith, 60) upoznala je Dona Džonsona (Johnson, 68) kad je imala 14 godina, a do osamnaeste je pričekala s udajom. Tada im je brak trajao samo šest mjeseci, ali 13 godina poslije ponovo su se vjenčali i dobili kćerku, glumicu u filmu ''Pedeset nijansi sive'' Dakotu Džonson (28). Par se razveo 1995. godine.


Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan (Kardashian, 37) također je jedna od njih. Sa 19 godina se udala za muzičkog producenta Dejmona Tomasa (Damon Thomas, 48) u Las Vegasu. Brak je trajao tri godine, a nakon toga je bila udata 72 dana za Krisa Humfrisa (Humphries, 33). Trenutno je u braku s reperom Kanje Vestom (Kanye Westom, 41).


Američka filmska diva Ava Gardner, koja je preminula u 68. godini, udala se sa samo 17 godina za filmsku zvijezdu Mikija Runija (Mickey Rooney), koji je preminuo sa 94. Brak je trajao samo godinu i, navodno, mučili su se s njegovom nevjerom i ljubavnim aferama.

Glumica u seriji ''Dr. House'' Olivija Vajld (Wilde, 34) imala je 19 godina kad se udala za italijanskog princa Tao Raspoli (Ruspoli, 43). Vjenčanje se održalo u tajnosti, u napuštenom školskom autobusu. Brak je trajao osam godina. Vajld je trenutno zaručena za glumca Džejsona Sudejkisa (Jason Sudeikis, 42), s kojim ima dvoje djece.


Demi Mur (Moore, 55) također je bila mlada nevjesta. Sa 17 se vjenčala s rokerom Fredijem Murom (Freddy, 67), čije je prezime zadržala sve do danas. Taj joj je brak trajao četiri godine. Nakon toga, bila je u braku s Brusom Vilisom (Bruce Willis, 63) 13 godina i Eštonom Kučerom (Ashton Kutcher, 40) osam godina.


Sa 16 se glumica i model Mila Jovović (Milla Jovovich, 42) udala za četiri godine starijeg Šona Endrevsa (Shawn Andrews). Međutim, brak im nije potrajao jer ga je njena majka poništila nakon samo dva mjeseca. Mila je trenutno u braku sa scenaristom i rediteljem Paulom Andersenom (40), s kojim ima i dijete.


Kurtni Stoden (Courtney Stodden, 23), pjevačica, model i glumica, udala sa samo 16 godina za 25 godina starijeg glumca Daga Hatinsona (Doug Hutchinson, 58). Brak im je bio obilježen s puno svađa, prekida i pomirbi, da bi naposljetku Kurtni ove godine predala zahtjev za razvod.


Američka glumica i model Merilin Monro (Marilyn Monroe), koja je preminula u 37. godini, prvi put je prošetala do oltara kada je imala 16. Udala se za komšijinog sina Džejmsa Dortija (James Dougherty), s kojim je bila u braku četiri godine. Nije poznato jesu li bili u vezi prije nego što su se vjenčali ili je taj brak ''sredila'' njena starateljica da se Merilin ne bi vratila u sirotište.


''Charliejev anđeo'' zaručio se čak tri puta prije dvadesete. Dru Berimor (Drew Barrymore, 43) je sa 19 godina svoje treće zaruke pretvorila u brak. Udala se za vlasnika bara u Los Anđelesu Džeremija Tomasa (Jeremy Thomas). Brak je trajao dva mjeseca.


Britansko-američka glumica Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), koja je preminula u 79. godini, imala je loš odnos s majkom i htjela je pobjeći od njene kontrole. Udala se u osamnaestoj za Konrada Hiltona (Conrad Hilton Jr.), koji je preminuo sa 42 godine. Bili su u braku godinu, a nakon toga se udala još sedam puta, od kojih dva puta za Ričarda Bartona (Richard Burton).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.