PORODIČNA PRIČA

Kako izgleda život muzičara i fudbalske dame s Koševa

Samir Saletović. Bračni par Bukovica: Dvanaest godina ljubavi

Razgovarao: Enisa SKENDEROVIĆ

1.7.2018


Svoje rokersko vjenčanje, koje se desilo prije šest godina u Sarajevu, Ema i Emir Bukovica pamte kao najbolju zabavu na kojoj su ikad bili. Sreća u njihovom domu postala je duplo veća nakon što su u decembru 2016. dobili kćerku Amman.

Dok je Emir s članovima svog benda “Emir & Frozen Camels” u sarajevskom klubu “Cinemas” u petak proslavio dvadeset godina djelovanja na sceni, Ema je odnedavno prva žena u upravi Fudbalskog kluba Sarajevo u modernoj historiji kluba. Jedno drugom su podrška već, kako su nam kazali, punih 12 godina.

Staze slave

U razgovoru za “Dnevni avaz” otkrili su nam ko vodi glavnu riječ u kući, koliko im se život promijenio nakon dolaska kćerke te kako izgledaju njihova porodična druženja.

- Ja navijam za Emu i znam da je u sve to ušla srcem i s velikom profesionalnom strašću da pomogne ovom klubu da se vrati na stare staze svoje slave. Znam koliko je stručna u svom poslu i siguran sam da će u tom segmentu i uspjeti ostvariti odlične rezultate – kazao je Bukovica.

Njegova supruga ističe da je uvijek navijala za bordo tim te da joj je velika čast biti na ovoj funkciji.

- Svakako da mi je velika čast dobiti povjerenje za ovu funkciju od FK Sarajevo. Uvijek sam navijala za bordo tim i posebno doživljavam svaku pobjedu ili poraz – kaže Ema.

 Koliko Emiru znači Emin uspjeh, a koliko Emi znači Emirov uspjeh?

Emir: - Naravno da se radujem svakom Eminom uspjehu, mada to možda ponekad ne znam dovoljno ni pokazati.

Ema: - Emir i ja smo već 12 godina jedno drugom podrška i samim tim pojedinačne uspjehe slavimo kao zajedničke.

 Ko vodi glavnu riječ u kući, Ema ili Emir?

Emir: - S obzirom na to da ne živimo u kući nego u stanu, teško mi je odgovoriti na ovo pitanje.

Ema: - Nemamo govornika, samo dijalog.

Otkrijte nam kako izgledaju Vaši porodični trenuci?

Emir: - Veoma interesantno. Specijalno od kada imamo kćerkicu. A kada još pri tome dodamo ostatak porodice, koja nije nimalo mala, naša porodična druženja liče na jedan veliki rok koncert.

Ema: - U posljednjih godinu i po smo okruženi igračkama i crtićima pa nam je glasno i živo kod kuće. Naše familije su razvučene od Zenice do Goražda pa vikende često provodimo kod naših roditelja kako bi i oni uživali s unukom.

 Koliko Vam se život promijenio nakon dolaska Amman na svijet?

Emir: - Rekao bih skoro pa skroz. Prioriteti su se promijenili, sreća u domu je neizmjerno uvećana. Naš zajednički život je dobio još veći smisao, rekao bih.

Ema: - Vjerujem da smo oboje spoznali da nismo nikad ovoliko umjeli voljeti kao što volimo našu Amman.

 Rok koncert

 Šta Vas je osvojilo kod partnera?  

Emir: - Mene su osvojili Emin osmijeh, njena ljepota i osjećaj da je to osoba s kojom bih mogao ostariti.

Ema: - Emirov šarm i putoholičarska boemska duša.

 Kako pamtite dan svog vjenčanja?

Emir: - Ja ga pamtim kao jedan savršeni rok koncert, jer zaista ni prije toga ni poslije toga još nisam bio na “rokerskijem” vjenčanju. Često nam to isto govori masa prijatelja, koja je bila tog dana na našem vjenčanju.

Ema: -Najbolja zabava na kojoj sam ikad bila. Cijelo vjenčanje je bilo priređeno kao rok koncert, pozivnice su bile ulaznice, a oženili smo se uz rifove poznate pjesme benda AC/DC, prvi ples uz “Dire Straits” i Šinejd O’Konor (Sinead O'Connor).

 Kad je neko od Vas dvoje neraspoložen, na koji način pomažete jedno drugom i vratite mu osmijeh na lice?  

Emir: - Ako mi ne prođe neka fora ili vic, ja Emi pomognem tako što joj se sklonim s očiju.

Ema: - Svako se preda svojim zanimacijama dok situacija ne olabavi.

Kada si izbjeglica iz BiH u Americi...

- Ponosan sam na činjenicu da se bend održao svih ovih 20 godina. Jer, realno, kad si izbjeglica iz BiH u Americi, kad dovoljno dobro ne govoriš jezik, kad si sam samcat tu gdje jesi i kad kreneš u tu suludu avanturu osnivanja svog benda i sviranja na dva kontinenta, realno, šanse da uspiješ su ti malo manje od nule. Ali, trud, rad, upornost i vjera u ono što sam radio, doveli su me, evo, u situaciju da sam u kultnom sarajevskom klubu “Cinemas” sa svojim smrznutim kamilama proslavio 20 godina postojanja – kazao je Bukovica.

Ljubav prema roku je bila naš prvi most

- Ljubav prema rok muzici bila je naš prvi most. Štaviše, voljela sam Emirovu muziku i prije nego što sam ga imala priliku upoznati – iskrena je Ema.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.