JET SET

Novi koncert za pamćanje u Kragujevcu: Čarobnjaku Merlinu ni nevrijeme ništa ne može

S koncerta

Avaz.ba

1.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nakon sinoćnjeg koncerta i kragujevačka publika se uvjerila da je Dino Merlin, čije pjesme diraju u srce sve generacije već decenijama, neprikosnoveni šoumen na Balkanu.

Prepun kragujevački Knežev Arsenal, hiljade posjetilaca, svjetska produkcija i čarobni Dino Merlin sinoć su iznjedrili jedan od najboljih koncerata u srcu Šumadije. „Hotel Nacional“ imao je dovoljno mjesta za sve, a veliko zadovoljstvo „gostiju“ vidjelo se još od prvog takta.

Nakon obilnih padavina i nevremena koje je zadesilo Kragujevac proteklih dana i strahova o otkazivanju koncerta, njegov izlazak na binu kao da je rastjerao oblake.

Laser šou na samom početku koncerta i taktovi hita "Hotel Nacional", pjesme krilatice Merlinove aktuelne turneje kojoj je do sada prisustvovalo više od 700.000 ljudi, odmah su dali do znanja da će ovo biti večer za pamćenje.

Ovo je bio prvi susret Dina Merlina s kragujevačkom publikom, ali su od prvih taktova do samog kraja disali kao jedno. Bilo je kao u jednom od Merlinovih stihova - "duše jedna drugoj putuju".

Čuven po tome da uvijek daje sve od sebe, poznati hitovi bili su spremljeni u novim aranžmanima, a specijalni efekti i scenski nastup činili su da svaka pjesma bude priča, atmosfera i uspomena za sebe, što je publika zauzvrat nagrađivala ovacijama i gromoglasnim aplauzima pozivajući na bis.

Kulminacija večeri bio je posljednji set pjesama, među kojima su "Supermen", "Kad zamirišu jorgovani", "Moj je život Švicarska" i, naravno, "Deset mlađa". Ekstaza nastaje na Merlinov poziv: "Upalite mobilne, osvijetlimo noć, osvijetlimo jedni drugima put da ne zalutamo, da ne izgubimo iz vida naše snove i sretnu zvijezdu!"

Iako je Knežev Arsenal bio iznuđeno rješenje zbog obilnih padavina i nemogućnosti da tehnika uđe na Hipodrom, Merlinov menadžerski tim, organizatori, ali i sve nadležne institucije grada Kragujevca dale su svoj doprinos da nastup bude istinski spektakl o kojem će se još dugo pričati. Zbog svega toga tim Dine Merlina razmišlja da Kragujevac bude jedna od destinacija naredne turneje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.