MUZIČKI NOVITETI

Adnan Šibonjić spreman za "avanturu" sa Selmom Bajrami

Adnan Šibonjić

Piše: A. SALETOVIĆ

5.7.2018

O Adnanu Šibonjiću, mladom pjevaču rodom iz Zavidovića, koji godinama živi i radi u Americi, i ranije smo pisali.

Muzikom se, kako priča, počeo sasvim slučajno baviti, a oni koji se razumiju u tu vrstu umjetnosti, oduvijek su mu govorili da je šteta ako ne počne snimati svoje pjesme, nastupati, jer svojim potencijalom itekako može parirati mnogim pjevačima.

Poslušao ih je, ali i svoje srce, pa danas život ne može zamisliti bez pjesme. I nije se pokajao. Sada je jedan od najtraženijih pjevača na svadbama u dijelu Amerike gdje živi.

Mada ima mogućnosti da snima pjesme gdje god želi, Šibonjić ipak vjeruje u domaću produkciju, bh. producente. Tako svake godine kada je na odmoru u rodnom gradu, Adnan u studiju „Megaton“ snima nove pjesme. Tako je i ove godine. Pod „dirigentskom palicom“ producenta Miralema Slipića, Šibonjić je završio novu pjesmu „Zadnja stanica“.

- Nisam puno bježao od pjesama koje sam do sada snimao. Ali vjerujem da će naići na pozitivne reakcije publike – priča nam Šibonjić, koji bi, uz „Zadnju stanicu“, mogao snimiti još jednu pjesmu.

Mada do sada nije puno eksperimentirao, Adnan kaže da je spreman za jednu „muzičku avanturu“. Kako je zahvaljujući Slipiću „namirisao“ dobar hit, pjesmu koja bi najbolje uspjela kao duet, ovaj mladi pjevač sve više razmišlja o duetu.

- Pjesma bi bila pun pogodak kada bi na kraju bila snimljena kao duet, a posebno kada bi zajedno sa mnom pjevala Selma Bajrami. Mislim da bi se njen i moj glas savršeno dobro uklopili u jednu takvu numeru – Adnanova su razmišljanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.