JET SET Progovorila još jedna žrtva seksualnog zlostavljanja

Potresna ispovijest Mire Sorvino: Harvi Vajnstin mi je gurao prezervativ u usta, gušila sam se

Avaz.ba
12.07.2018 15:44
A
A
A

Mira Sorvino, koja danas ima 50 godina, kaže da ju je kao 16-godišnjakinju zlostavljao reditelj Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) tokom jedne audicije za film i da je ona sve to prijavila holivudskoj organizaciji za međunarodne medije - prenosi "Daily Mail".

  • Foto: ( Arhiv)

Ime reditelja nije htjela javno objaviti, ali je objasnila da joj je karijera već na početku uništena jer nije željela da spava s "glavnim ljudima".

- Htio je da me zastraši za horor scenu. Vezao me za stolicu, izvadio kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim - rekla je Sorvino.

Ta audicija bila joj je jedna od prvih u glumačkoj karijeri.

Oskarovka je, kako kaže, izgubila puno prilika u velikim filmovima zbog čvrstih stavova. Također, rekla je i da ju je i tokom kasnijih audicija seksualno uznemiravao veliki reditelj koji je dobio nekoliko Oskara. Mira mu je jasno rekla da ne želi da ima odnos s njim.

- Oh, mislila sam da je ovo legitiman sastanak. Da je ovo stvarno i da ste me pozvali ovdje jer ste mislili da sam talentirana ili da imam nešto što je dobro za ulogu, a ne da vidite hoću li imati aferu s vama - rekla je Sorvino i zbog te izjave je sigurna da nije dobila ulogu.

Mira Sorvino se, inače, nalazi na listi žena koje su Harvija Vajnstina optužile za seksualno uznemiravanje.