Potresna ispovijest Mire Sorvino: Harvi Vajnstin mi je gurao prezervativ u usta, gušila sam se

JET SET Progovorila još jedna žrtva seksualnog zlostavljanja

Potresna ispovijest Mire Sorvino: Harvi Vajnstin mi je gurao prezervativ u usta, gušila sam se

Mira Sorvino, koja danas ima 50 godina, kaže da ju je kao 16-godišnjakinju zlostavljao reditelj Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) tokom jedne audicije za film i da je ona sve to prijavila holivudskoj organizaciji za međunarodne medije - prenosi "Daily Mail".

  • ( Arhiv)

Ime reditelja nije htjela javno objaviti, ali je objasnila da joj je karijera već na početku uništena jer nije željela da spava s "glavnim ljudima".

- Htio je da me zastraši za horor scenu. Vezao me za stolicu, izvadio kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim - rekla je Sorvino.

Ta audicija bila joj je jedna od prvih u glumačkoj karijeri.

Oskarovka je, kako kaže, izgubila puno prilika u velikim filmovima zbog čvrstih stavova. Također, rekla je i da ju je i tokom kasnijih audicija seksualno uznemiravao veliki reditelj koji je dobio nekoliko Oskara. Mira mu je jasno rekla da ne želi da ima odnos s njim.

- Oh, mislila sam da je ovo legitiman sastanak. Da je ovo stvarno i da ste me pozvali ovdje jer ste mislili da sam talentirana ili da imam nešto što je dobro za ulogu, a ne da vidite hoću li imati aferu s vama - rekla je Sorvino i zbog te izjave je sigurna da nije dobila ulogu.

Mira Sorvino se, inače, nalazi na listi žena koje su Harvija Vajnstina optužile za seksualno uznemiravanje.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH