MUZIKA

Grupa ''2Cellos'' provocirala Engleze: Stjepan Hauser u Londonu nastupao u dresu Hrvatske

Glas Istre

13.7.2018

''2Cellos'' u četvrtak su nastupili u dvorani ''Ričmond'', a prva stvar koju su nam otkrili bila je odjevna kombinacija koju je Stjepan Hauser pripremio za nastup da bi ih samo malo isprovocirao u svom stilu, naravno, na simpa način.

- Zaista smo sretni i vrlo ponosni na ''Vatrene'' koji su odigrali utakmicu života! Sinoć smo nastupili u Londonu i jedva dočekali nastup, ali i da mogu odsvirati u dresu hrvatske reprezentacije - rekao je Hauser. 

On je na početku koncerta, u svom već prepoznatljivom stilu, upitao brojne Engleze kako su i jesu li se oporavili od utakmice s hrvatskom reprezentacijom, na što je publika odreagirala gromoglasnim zviždukom.

Nimalo zabrinuti zbog toga i vidjevši kako je publika simpatično prihvatila provokaciju, Hauser je rekao da se ne brinu jer da će ih pokušati utješiti i ublažiti bol svojom muzikom, jer poznato je da su u Hrvati, osim u sportu, odlični i u muzici! 

Violončelistički dvojac je neumoran i nastavljaju svoju turneju širom svijeta, a na njihovom putu često nas iznenađuju odličnim saradnjama sa svjetskim imenima iz svijeta muzike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.