NEGIRA OPTUŽBE

Frontmen legendarne britanske grupe tvrdi da nije počinio seksualno napastvovanje

AFP

Večernji list

13.7.2018

Pjevač muzičke grupe ''Duran Duran'' Sajmon Le Bon (Simon) negirao je u četvrtak optužbe da je prilikom davanja autograma u radnji s pločama u Los Anđelesu prije 23 godine pipao obožavateljicu, a on tvrdi kako tako nešto "naprosto nije istina".

Šerin Hariri (Shereen, 47) optužila je Le Bona da ju je 1995. godine u radnji s pločama u kojoj je radila "hvatao" te joj "masirao desno bedro" i "milovao i gurao ruku sve do genitalija“. U postu objavljenom na službenoj Facebook stranici ''Duran Durana'' Le Bon je rekao da to "naprosto nije istina".

- Ponašanje za koje me Hariri optužuje za mene bi bilo jednako neprihvatljivo i neprimjereno onda, kao što je i danas. Ali ta je tvrdnja naprosto neistinita - napisao je Le Bon.

Objasnio je da ga je Hariri kontaktirala u vezi s optužbom prije nekoliko mjeseci te joj je predložio da se sastanu da bi razriješili situaciju.

- Ona je umjesto toga odlučila javno istupiti. Uvijek sam bio osoba spremna priznati svoje pogreške i izviniti se za propuste. Ali ne mogu se izviniti za nešto što nisam učinio - rekao je pjevač. 

Odvjetnica Šerin Hariri izjavila je za „Detroit Free Press“ da je Le Bon taj koji je odustao od predloženog sastanka, zbog čega je žrtva odlučila istupiti u javnosti. 

- Bili smo na dlaku do toga da sjednemo s njim - rekla je Sara Preskot (Sarah Prescott).

Hariri je izjavila da ju je incident otprije 23 godine "potresao i potpuno zaledio", a nije istupila odmah jer se plašila posljedica suočavanja, kao i toga da bude proglašena "djevojkom koja je optužila Sajmona Le Bona". Budući da ne može tražiti finansijsku odštetu - zakonski rok za seksualno uznemiravanje po američkim zakonima zastarijeva dvije godine nakon počinjenja navodnoga nedjela - jedino što traži je, kako je rekla, izvinjenje.

Le Bonova asistentica Kejti Krasner (Katy Krassner), također, tvrdi da je nevin. 

- Bila sam s njim toga dana i mogu vam reći da se ono za što ga se optužuje nije dogodilo. Ideja da je pred svojim kolegama iz benda i ispred gomile kamera nekoga otvoreno seksualno napastvovao naprosto je smiješna - napisala je u komentaru ispod posta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.