PREMIJERA

Dokumentarac o Robinu Vilijamsu donosi pogled na njegovo psihičko stanje

AFP

CDM

18.7.2018

Novi dokumentarni film o životu i djelu Robina Vilijamsa (Robin Williams) režirala je Marina Zenovič, a on donosi dvosatni pogled na psihičko stanje glumca kroz arhivske snimke, analize i intervjue s njegovom porodicom i prijateljima.

Kroz dokumentarac HBO-a prikazano je kako je Vilijams, koji je počinio samoubistvo u avgustu 2014. godine, posvetio svoje 63 godine života tome da nasmije druge ljude i dao veliki doprinos komediji.

Vilijams je svoju strast za komedijom opisivao kao nešto na šta je bio gotovo prisiljen.

- Mislim da se dešava stvarno nevjerovatna navala emocija kad pronađete nešto novo i spontano. Mislim da to nagrađuje mozak s malo endorfina - rekao je Vilijams u jednom intervjuu, čiji dijelovi su prikazani u novom dokumentarcu HBO-a.

“Come Inside My Mind” sadrži mnogo neobjavljenih i neviđenih snimaka i gledaoce vodi kroz Robinov život i karijeru. U filmu su prikazani i detaljni intervjui osoba koje su bile veoma privržene originalnom komičaru, kao što su Bili Kristal (Billy Crystal), Erik Ajdl (Eric Idle), Vupi Goldberg (Whoopi Goldberg), Dejvid Leterman (David Letterman), Stiv Martin (Steve Martin), Pem Dober (Douber) i Zak Vilijams (Zach Williams).

Dokumentarac je većim dijelom ispričan riječima samog Vilijamsa i otkriva šta je glumca podstaklo da s cijelim svijetom podijeli kreativne likove iz svoje glave.

“Come Inside my Mind” premijerno je prikazan na HBO prije nekoliko dana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.