JET SET

Htio je prodati u bijelo roblje: Manekenka Kloi Ajing natjerala otmičara da se zaljubi u nju, pa uspjela pobjeći

Instagram

Index.hr

18.7.2018

Kloi Ajling (Chloe Ayling), britanska manekenka koja tvrdi da je prošle godine bila oteta u Italiji i šest dana držana u zatočeništvu, ispričala je kako je uspjela pobjeći svom otmičaru.

Dvadesetogodišnja manekenka kaže da su je u Milano namamili obećavajući joj snimanje, a zatim je drogirali i strpali u kofer te je tako otpremili na jednu farmu. Njen otmičar Lukas Herba, koji je zbog otmice osuđen na 16 godina zatvora, rekao joj je da će je prodati u seksualno roblje, no ona ga je ipak uspjela nadmudriti.

U razgovoru s BBC-jevom novinarkom, Kloi je ispričala kako je shvatila da je Herba počeo razvijati osjećaje prema njoj pa je to uspjela iskoristiti da pobjegne. 

Herba joj je zaprijetio da će je prodati u roblje ako ne dobije otpremninu od 600 hiljada maraka, no isto tako ju je pitao može li je poljubiti i mogu li njih dvoje biti u vezi. 

- Shvatila sam da je to moja prilika za bijeg. Vidjela sam kako je reagirao kad sam mu spomenula da bismo mogli biti zajedno u budućnosti. Bio je uzbuđen i veselio se tome. Onda sam mu samo nastavila govoriti takve stvari - ispričala je. 

Kad je shvatio da neće dobiti otpremninu, na kraju ju je oslobodio u Milanu. Mnogi su sumnjali u njenu priču o otmici jer su ih svjedoci vidjeli kako se smiju i drže za ruke u jednom kafiću.

- Zar biste vi "otkantavali" osobu koja je zaljubljena u vas i vaša sloboda ovisi o njemu? Učinila sam sve što sam mogla da se zaljubi u mene - odgovorila je Kloi na takve optužbe.

Njen je otmičar na suđenju tvrdio da su njih dvoje bili dvije godine prijatelji na Facebooku te da su zajedno isplanirali "otmicu" kako bi se čulo za nju i kako bi ona napredovala u karijeri.

Kloi ga je opisala kao "psihopatu" koji je izmislio da ju je oteo u saradnji s kriminalnom organizacijom "Crna smrt", za koju se pokazalo da ne postoji.

- Još mi nije jasna njegova motivacija. Nemoguće da je to učinio samo zbog novca jer me dodao na Facebook prije dvije godine i pratio me sve to vrijeme. Mislim da je bio opsjednut sa mnom - zaključila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.