TUŽBE

Vajnstin protiv Ešli Džad: Obećala je da ću je dodirivati kada osvoji "Oskara"

Arhiv

CDM

19.7.2018

U protutužbi protiv poznate glumice Vajnstinovi advokati tvrde da je on pokušavao održati svoj dio dogovora nastojeći da je ubaci u što više uloga koji bi joj donijeli "Oskara".

Advokati Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein), holivudskog producenta, kojeg je optužilo oko sedamdeset žena za seksualno zlostavljanje, zatražili su od federalnog sudije da odbaci tužbu za klevetu koju je pokrenula glumica Ešli Džad (Ashley Judd). 

U tužbi, glumica je optužila producenta da joj je uništio karijeru nakon što je odbila seks s njim, a on sada u protutužbi tvrdi da je on nije seksualno napastovao, već da je sve bilo dio dogovora. 

Vajnstinovi pravni zastupnici tvrde da su nekadašnji filmski mogul i glumica imali “pogodbu”, prema kojoj bi mu dozvolila da je dodiruje ukoliko ona “osvoji Oskara u jednom od njegovih filmova”.

Na ovo je reagirao njen pravni tim i nazvao to gnusnim i uznemirujućim, negirajući da je postojao takav dogovor. Oni tvrde da se glumica samo pokušavala iskopeljati iz Vajnstinovih kandži, koristeći sva moguća sredstva. 

U odgovoru, advokati Ešli Džad naveli su da jedva čekaju da dokažu da je Vajnstinova zloba nanijela štetu njenoj karijeri jer je odbila seks s njim, koji joj je bio ponuđen u zamjenu da napreduje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.