MISTERIJA

Bio joj je ljubav, a sada je osumnjičen za njeno ubistvo: Smrt Natali Vud nije nesretan slučaj

Natalija Vud i Robert Vagner

24sata.hr

21.7.2018

Natalija Vud (Wood), rođena kao Nikolajevna Zaharenko, privlačila je pažnju odmalena. Glumica rođena 20. jula 1938. godine svoju prvu ulogu ostvarila je kao petogodišnjakinja u filmu 'Happy Land', a kasnije je zaigrala u filmu 'Tomorrow if Forever' s Orsonom Velesom (Welles), koji je za nju rekao da je 'zastrašujuće nadarena' za glumu.

Robert Vagner (Wagner, 88) rođen je u radničkoj porodici i oduvijek je sanjao o svjetlima Holivuda. Imao je ljubavne afere s Džoan Kravford (Joan Crawford), Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) i Džoan Kolins (Joan Collins) te je bio u vezi s 23 godine starijom kolegicom iz 'Titanica' Barbarom Stenvik (Stanwyck).



- Imala sam samo 10 godina kada sam ga kao 18-godišnjaka ugledala u hodnicima "20th Century Foxa". Okrenula sam se majci i rekla sam joj: 'Za njega ću se udati' - ispričala je Natali u intervjuu za časopis "People".

Vagner je primijetio Natali nakon što ju je vidio u društvu Džejmsa Dina (James Dean) kada su snimali 'Rebel Without a Cause'. Ali, bio je uvjeren da Vud nije uopće zainteresirana jer to nikada nije pokazala. Kasnije je saznao da je glumica dala otkaz svom agentu i angažirala njegovog da mu bude bliže. Na njen 18. rođendan glumac ju je pozvao na spoj. Oboje su, kaže, odmah shvatili da su stvoreni jedno za drugo.

- Sjećam se tačno trenutka kada sam se zaljubio u nju. Bili smo na mom brodu. Pogledala me u oči, a bila je osvijetljena tek lampom. Taj mi je trenutak promijenio život - rekao je Vagner 2009. Vjenčali su se 1957. i njihov brak se raspao nakon samo godinu, ali razveli su se tek 1962 godine.


Oboje su krenuli dalje. Vud se udala za britanskog producenta Ričarda Gregsona (Richard), s kojim je dobila kćerku Natašu (Natasha, 47). Međutim, samo godinu kasnije, brak je propao i završio razvodom. Natali je, navodno, saznala da je Ričard vara sa svojom sekretaricom. Majka i sestra glumice nagovarale su je da se vrati Gregsonu zbog svoje novorođene kćerke.

Vagner se u međuvremenu zaručio s kćerkom Frenka Sinatre (Frank), Tinom, te je osam godina bio u braku s glumicom Marion Maršal (Marshall), s kojom je dobio kćerku Kejti (Katie).

Razvod Natali i Gregsona finaliziran je 1972., a Natali odmah nastavlja vezu s Vagnerom. Par se ponovno vjenčao na ljeto iste godine, a Natali je rodila prvu kćerku, Kurtni Vagner (Courtney Wagner) 1974.

Njihova veza je uvijek bila 'brutalno eksponirana', a njihova je obnovljena ljubav bila top-priča. Natali je tada svoju karijeru stavila sa strane zbog majčinstva, a njihov brak i nova, veća, porodica, predstavljali su primjer kako je 'sve moguće prebroditi'.


Natali je sve teže podnosila pritisak javnosti, ali i majke koja ju je tjerala da uzima uloge. U vrijeme kada se pomirila s Vagnerom, već je imala problema s alkoholom, a prestala je i odlaziti psihoterapeutu koji joj je godinama pomagao. Utjehu je kasnije tražila u alkoholu i tabletama.

Zbog osobnih problema udaljavala se i od supruga, a snimajući film 'Brainstorm' 1981., zbližila se s kolegom glumcem Kristoferom Valkenom (Christopher Walken).

Vagner, Natali i Valken odlučili su vikend u novembru provesti ploveći do otoka Santa Katalina. Od posade na brodu bio je samo kapetan Denis Davern (Denis). Par i Valken noć su proveli ispijajući vino i družeći se, sve dok nije buknula svađa između Vagnera i Valkena. Robert je u sukobu razbio bocu o sto. Zatim je između njih stala i Natali koja se nastavila svađati s Vagnerom. Valken je, prema iskazima policiji, tada otišao u svoju sobu i zaspao.

Kapetan je čuo žestoku svađu, ali je odlučio paru dati privatnosti te je pojačao muziku kako ih ne bi čuo.


- Mislio sam da je odlučila pobjeći zbog svađe ili da veže brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam se dići i pronaći je - ispričao je Vagner, koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Valkena i njegove supruge.

Tijelo Natali Vud pronađeno je iduće jutro na obali otoka. Bila je odjevena u spavaćicu. U krvi joj je pronađena mješavina alkohola i tableta, a tijelo joj je bilo prekriveno modricama. Imala je 43 godine.

U prvom službenom izvještaju, njena smrt bila je pripisana nesretnom slučaju. Godinama kasnije, odnosno 2011., policija je ponovno otvorila slučaj zbog promjene iskaza kapetana broda koji je ovaj put rekao da misli da je glumičina smrt rezultat žestoke svađe sa suprugom. Da se slučaj ponovno otvori zatražila je i Natalina sestra, Lana.


Vagner je glavni sumnjivac

Glumca je policija iz Los Anđelesa, 36 godina nakon smrti njegove supruge, proglasila glavnim sumnjivcem u tom slučaju. Ovo otkriće iznio je sada poručnik Džon Korina (John Corina) u CBS-ovom novom dokumentarcu '48 Hours' o smrti holivudske zvijezde te misterije u vezi s tim.

- Posljednjih šest godina, dok smo istraživali ovaj slučaj, zaključili smo da je Vagner glavni sumnjivac. Na kraju, mi znamo da je on posljednji vidio Natali živu prije nego što je nestala - rekao je poručnik.

Vagner, koji je danas u braku s glumicom Đil St. Džon (Jill St. John, 77), ove navode nije komentirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.