PRIČE POZNATIH

Aniston i Koks postat će kume, Aflek i Dejmon sve dijele, a Rijana se ne odvaja od Keti...

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

22.7.2018


Prava i iskrena prijateljstva jedna su od najljepših životnih iskustava svakog čovjeka, pa tako i svjetski poznatih ličnosti. Takvu životnu sreću trenutno imaju holivudske miljenice Dženifer Aniston (Jennifer) i Kortni Koks (Courteney Cox), koje su međusobni oslonac više od dvadeset godina. Upoznale su se još 1994. na setu megapopularne serije “Prijatelji”. Bliske su poput sestara i najvažnije trenutke provele su zajedno. Ovih dana, prijateljstvo će krunisati i kumstvom. Dženifer će, naime, biti vjenčana kuma na svadbi Kortni, koja je najavljena uskoro.


Djevojačka večer

No, njih dvije nisu jedine poznate i uspješne ličnosti koje decenijama njeguju prijateljstvo. Takav je slučaj i s Rijanom (Rihanna) i Keti Peri (Katy Perry). Još 2009. godine Keti je udijelila kompliment Rijani za torbu koju je nosila na jednom događaju, a Rijana joj je tu istu torbu poslala poštom. Od tada su najbolje drugarice. Rijana je poslije čak i organizirala dvjevojačku večer za Keti kad je bila vjerena za Rasela Brenda (Russel Brand) i, naravno, bila uz nju nakon razvoda.


- Mi se, jednostavno, volimo. Imamo mnogo sličnosti i zato naše prijateljstvo traje – izjavila je svojevremeno Rijana.


Među slavnim prijateljstvima poznatih osoba posebno mjesto zauzima ono između holivudskih  gumaca Mata Dejmona (Matt Damon) i Bena Afleka (Affleck), koji su najbolji prijatelji još od djetinjstva. Njihovo prijateljstvo traje već 35 godina i odoljelo je svim zamkama koje sa sobom nosi glamurozni svijet reflektora i crvenog tepiha. Slavni glumci rođeni su u Bostonu, a tokom odrastanja dijelile su ih samo dvije ulice.


Posebno mjesto u njihovim filmskim i životnim biografijama predstavlja osvajanje Oskara za film “Dobri Vil Hanting” iz 1997. godine. Kao rezultat uspješne filmske saradnje i prijateljstva, nastala je i zajednička producentska kuća.


Velika sestra


Dru Barimor (Drew Barrymore) i Kameron Dijaz (Cemeron Diaz) upoznale su se u kafiću kad se Kameron tek počinjala baviti glumom. Zajedno su glumile u “Čarlijevim anđelima”. Dru često naziva Kameron svojom velikom sestrom, jer su veoma bliske.


Zvijezde Demi Lovato i Selena Gomez upoznale su se na setu za dječiju emisiju “Barney and Friends” 1999. godine, a zbližile su se tokom snimanja emisije. Selena je nedavno rekla da je Demi uvijek uz nju kad joj je teško.


- Ona je prava prijateljica. To mi je najbolje pokazala kad mi je bilo najteže. Nas dvije smo pravi primjer da prijateljstvo između poznatih ličnosti postoji i da je iskreno – izjavila je Gomez.


Prijateljstvo Bijonse (Bionce) i Keli Roland (Kelly Rowland) datira iz vremena kad su obje bile članice grupe “Destiny's Child”. Obje su započele samostalne karijere, ali su ostale bliske prijateljice.


- Volim svoju sestru. Bijonse mi pruža nevjerovatnu podršku. Ona je jedna od najbitnijih osoba u mom životu - izjavila je Keli.



Potvrda na društvenim mrežama


Za prijateljstvo Kristen Stjuart (Stewart) i Tejlor Svift (Taylor Swif) tek se nedavno saznalo. Kristen je prije nekog vremena prespavala u kući Tejlor nekoliko dana nakon što je raskinula s Robertom Patinsonom. Mediji su ih odmah proglasili prijateljicama, što su obje poslije potvrdile statusima na društvenim mrežama.



Penelopa Kruz i Salma Hajek


Glumice Penelopa Kruz (Penelope Cruz) i Salma Hajek (Hayek) prvi put su radile zajedno 2006. na filmu "Bandidas". Njihovo prijateljstvo s vremenom je postajalo sve jače. Film je obilježio i veliki incident. Avion u kojem su ove dvije glumice dolazile na snimanje, umalo se jednom prilikom srušio.


- U tom trenutku sam pomislila da ću, ako poginem, barem poginuti sa svojom najboljom prijateljicom. Bilo je to ružno iskustvo, koje je, na kraju, samo ojačalo naše prijateljstvo - rekla je lijepa Kruz.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.