NOSTALGIJA

Pol Mekartni se vratio na čuveni pješački prijelaz s omota posljednjeg albuma "The Beatlesa"

Avaz.ba

24.7.2018

Britanski muzičar i nekadašnji član "The Beatlesa" Pol Mekartni (Paul McCartney) prešao je pješački prijelaz kod muzičkog studija na londonskom Ebi Roudu gotovo 49 godina nakon što je na tom mjestu napravljena čuvena fotografija za omot posljednjeg albuma koji su "The Beatlesi" snimili. Pol se na Ebi Roud "vratio2 kako bi održao poseban koncert za najveće obožavaoce.

Mekartni je u Ebi Roud studiju održao ekskluzivni intimni koncert, samo za odabrane, na kojem je svirao numere "The Beatlesa". Kćerka Meri snimala ga je dok je prelazio čuveni pješački prijelaz ka studiju, isti onaj na kojem je fotograf Ijan Mekmilan 8. avgusta 1969, uslikao legendarnu liverpulsku četvorku, prenosi NME.

Mekartni je prošle nedjelje na društvenim mrežama najavio koncert na tajnoj lokaciji u Londonu, pozvavši obožavaoce da mu pošalju videosnimak na kojem će objasniti zašto bi baš oni trebali biti izabrani da prisustvuju svirci.

Album "Abbey Road", objavljen 1969. godine, posljednji je koji su "The Beatlesi" snimili. Godinu kasnije, nepuni mjesec poslije raspada grupe objavili su i album "Let It Be" s numerama koje su ranije snimljene.

Mekartni će 7. septembra objaviti novi solo album "Egypt Station", koji promovira na aktuelnoj svjetskoj turneji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.