OVISNOST

Jedva preživjela: Pjevačica Demi Lovato u bolnici zbog trovanja alkoholom

Instagram

Avaz.ba

25.7.2018

Pjevačica Demi Lovato hitno hospitalizirana je, a sumnja se da je razlog predoziranje heroinom, piše TMZ.

Demi je u bolnicu prebačena iz svog doma u Holivudu u utorak prijepodne, a njeno stanje još nije poznato. Bila je bez svijesti kada su je bolničari pronašli. Noć prije bila je na rođendanskoj proslavi, pišu američki mediji. Nakon što je došla svijesti, pjevačica Demi Lovato bolničarima nije htjela reći šta je uzela, a oni u njenoj kući nisu pronašli opijate, piše TMZ.

Špekulira se da Demi, navodno, nije željela odgovarati na pitanja bolničara. Pošto u njenom domu nije pronađena droga, na pjevačici se neće provoditi policijska istraga jer se ne može utvrditi je li Demi posjedovala ilegalne opijate. Bolničari su je uspjeli osvijestiti pomoću "narcana", lijeka kojim se poništava djelovanje droga.

Policijski izvor za TMZ tvrdi da se pjevačica predozirala heroinom, a to su prenijeli i svi drugi američki mediji. Ipak, drugi izvor, blisko povezan s bivšom Diznijevom zvijezdom, tvrdi da nije bila riječ o heroinu, već o alkoholu.

Prema pisanju BBC-ja, Demi je nakon pružene medicinske pomoći u stabilnom stanju. 

- Demi je budna i sa svojom porodicom koja želi zahvaliti svima za ljubav, molitve i podršku. Pojedine informacije koje su mediji prenosili su netačne. Demi i njena porodica traže potpunu privatnost - kazao je portparol pjevačice za BBC. 

Podsjećamo, Lovato je prošlog mjeseca putem Twittera otkazala svoj šou u londonskoj areni O2 samo nekoliko sati prije početka koncerta.

Pjevačica se godinama borila s ovisnosti. Bila je ovisna o kokainu i alkoholu, a provela je neko vrijeme i na rehabilitaciji. Šest godina je bila čista.

Često je govorila o zlostavljanju koje je proživjela u djetinjstvu te o poremećajima u prehrani s kojima se također borila godinama. Demi je kroz intervjue otkrila i da boluje od bipolarnog poremećaja te da se znala samoozljeđivati. 

Prošlog mjeseca izbacila je pjesmu "Sober", u kojoj je dala naslutiti da se vratila drogama. Dvadesetpetogodišnjakinja se kroz pjesmu izvinila roditeljima i fanovima zbog povratka opijatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.