ZABRANJENA LJUBAV

Razlika između Čarlija Čaplina i njegove žene Une bila je 36 godina: "Od mene je napravio zrelu ženu"

Avaz.ba

25.7.2018

Dok je, pomjerajući granice sedme umjetnosti kao glumac, reditelj, scenarista i producent, Čarli Čaplin (Charles Chaplin) pridobijao sve više poštovalaca, njegov ljubavni život pun afera i skandaloznih veza stvarao je negativnu medijsku sliku i ozbiljnu kritiku javnosti.

Prije nego što je upoznao kćerku mezimicu slavnog dramskog pisca nobelovca Južina Onila (O'Nil), Čarli se ženio tri puta i imao bezbroj ljubavnih afera s mladim djevojkama.

U vrijeme kada je upoznao Unu Onil (O'Nill), Čarli se nalazio u žiži javnosti zbog sudskih procesa u kome ga je starleta Džoan Beri tužila za utvrđivanje očinstva. Mada su dokazi pokazivali da je nevin, ovo je samo bila kap u punoj čaši njegovih ljubavnih afera, koje se nikako nisu svidjele njegovom budućem puncu. Kako je Čarli u to vrijeme imao 52 godine, a Una samo 16, optužio ga je za zavođenje maloljetnice.

Una i njen otac prekinuli su kontakt, jer se on protivio vezi zbog velike razlike u godinama. 

- On je od mene napravio zrelu ženu, a ja sam ga održavala mladim - rekla je Una o Čarliju Čaplinu. 

Ona i Čaplin bili su vjenčani 34 godine i imali su osmero djece – pet kćerki i trojicu sinova, i ostali su vjenčani do njegove smrti 1977. godine. Una je odustala od karijere i postala posvećena žena i majka. Ona je bila jedina muza u životu glumca koji je mnoge usrećio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.