Ko su najbogatiji influenseri: Na vrhu liste Kajli Džener i Ronaldo

Večernji.hr
25.07.2018 22:54

Britanska kompanija Hopper, koja na tržište stavlja alat za planirano objavljivanje sadržaja na društvenoj mreži Instagram, objavila je u srijedu popis osoba koje najviše zarađuju po objavi.

Hopper je popis sastavio na temelju internih podataka firme, cijena koje utjecajni korisnici Instagrama naplaćuju po objavi i javno dostupnih informacija, prenosi Večernji list.

Uposlenici Hoppera su prilikom evaluacije svakog korisnika uzimali u obzir koliko se pratitelji određenog korisnika angažiraju oko određene objave, koliko često korisnici često objavljuju i koliko pratitelja imaju.

Na prvom se mjestu našla reality zvijezda i poduzetnica u industriji ljepote Kajli Džener (Kylie Jenner) koja po objavi na Instagramu može naplaćivati i milion američkih dolara. Iza nje su se plasirali prošlogodišnja predvodnica po zaradi na Instagramu pjevačica Selena Gomez (800 hiljada dolara po objavi), nogometaš Kristijano Ronaldo (750 hiljada dolara po objavi), reality zvijezda Kim Kardašijan (Kardashian) (720 hiljada dolara po objavi) i pjevačica Bijonse (Beyonce) (700 hiljada dolara po objavi).

- Ne čudi me da je Džener prva jer ona marketing na društvenim mrežama ima u malom prstu. Predstavljena je javnosti putem reality emisije svoje porodice, međutim, ona se izborila za svoje mjesto pod suncem i sada ubire plodove svog rada - rekao je suosnivač Hoppera Mike Bandar.

NA VRH