JET SET

Jelena Rozga otkrila čime se bavila prije pjevanja

Arhiv

CDM

26.7.2018

Jelenu Rozgu publika je zavoljela još 1996. godine, kada je osvojila drugo mjesto na Festivalu “Dora” i postala glavni vokal grupe “Magazin”, a obožavaoci joj nisu ostali ništa manje vjerni ni kada je, tačno deset godina kasnije, na istom festivalu predstavila svoje prve samostalne pjesme.

Za razliku od brojnih koleginica, koje kriju fotografije s početka karijere, Jelena ih se ne stidi i često ih dijeli na društvenim mrežama, a nedavno je objavila jednu koja je izazvala posebnu pažnju.


- Meni je taj kostim ostao u tako dobrom sjećanju. To je bila 1997. godina, a izvodila sam pjesmu “Ime mi spominje”. Bila sam presretna tada. Kostim je bio narandžast i imao je veliku rupu na stomaku, a na sve to sam uspjela naći narandžaste cipele. S obzirom na to da sam, prije dolaska u grupu “Magazin”, bila balerina, nisam nosila štikle. Zato sam našla narandžaste cipele, ali ravne. To je bilo top! - prisjetila se ona, uz širok osmijeh.

Ono što mnogi ne znaju, a što je Rozga spomenula u ovom intervjuu, je to da je Jelena bila balerina, i to se na veoma ozbiljan i studiozan način bavila time. Naime, ona je pohađala osnovnu i srednju baletsku školu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.