ZARADA

Kajli Džener: Njen post na Instagramu vrijedi milion dolara

Instagram

Avaz.ba

27.7.2018

Kompanija ''Hoper'', koja se bavi alatima za postavljanje sadržaja na Instagramu, objavila je spisak onih koji najviše zarađuju od ove društvene mreže.

''Hoper'' je spisak sastavio na osnovu internih podataka kompanije, cijena koje utjecajni korisnici Instagrama naplaćuju po objavi i javno dostupnih informacija.

Na prvom mjestu našla se rijaliti zvijezda i poduzetnica u industriji ljepote Kajli Džener (Kylie Jenner). Ona po objavi može da zaradi i do milion američkih dolara. Džener je nadmašila prošlogodišnju pobjednicu u ovoj kategoriji Selenu Gomez, koja zarađuje 800.000 dolara po postu.

Treće mjesto zauzeo je fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano), čija objava vrijedi 750.000 dolara.

Na četvrtom mjestu je rijaliti zvijezda Kim Kardašijan (Kardashijan) (720.000 dolara po objavi), a na petom pjevačica Bijonse (Beyonce) (700.000 dolara po objavi).

Ne čudi me da je Džener prva, jer ona marketing na društvenim mrežama ima u malom prstu. Predstavljena je javnosti putem rijaliti emisije svoje porodice, međutim, ona se izborila za svoje mjesto i sada ubire plodove svog rada na društvenim mrežama - kaže suosnivač ''Hopera'' Majk Bandar (Mike).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.