UMJETNICI

Mik Džeger: Seks i muzika ga održavaju u životu

Avaz.ba
27.07.2018 13:57

Foto: Mik Džeger

Puno ime jedne od najvećih britanskih rok legendi je Majkl Filip Džeger (Michael Philip Jagger). Odrastao je u Engleskoj, gdje je sa samo četiri godine upoznao svog gitaristu Kita Ričardsa (Keith Richards, 74). Jučer je Džeger proslavio 75. rođendan.

Odrastao je u porodici srednje klase. Ima brata Krisa Džegera (71), koji je, također, muzičar.

Bavio se pjevanjem otkad je progovorio, a najviše je pjevao u crkvenom horu. Pohađao je gimnaziju u kojoj je bio predsjednik školskog fotografskog društva da bi mogao da posjeduje ključeve od školske tamne sobe za razvijanje fotografija.

To mi je bila odlična kamuflaža da dovodim djevojke na maženje kada to poželim - pohvalio se Mik, koji je još od mladih dana bio fatalan za ženski rod. Kada je završio srednju školu, on i njegov prijatelj su se razišli i 10 godina nisu bili u kontaktu. Džeger je krenuo na fakultet u Londonsku školu ekonomije u želji da jednog dana postane političar ili novinar. 

Godine 1962. ponovo je sreo prijatelja iz djetinjstva, i to u vozu. Shvatili su da imaju zajednički interes za rokenrol pomiješan s bluzom i tog trena je nastao njihov bend ''The Rolling Stones''. Tu započinje njegov život vječne rok legende.

Njegova popularnost dala mu je sve što život pruža, od slave, žena, pa čak i muškaraca. Ne vjeruje u brak, ima osmero djece s pet različitih žena, a već je postao djeda i pradjeda.

Iako mu je lice naborano od godina skakanja po pozornici i ludovanja, pjevač je sa svojih 178 centimetara i 71 kilogramom u odličnoj formi. Svaki dan pretrči 10 kilometara, vozi bicikl, vježba pilates, hrani se organski uzgojenim povrćem, piletinom i ribom.

- Njemu seks vraća energiju i mladost, on ne može biti vjeran - objasnila je Džegerova terapeutkinja koja je na kraju i sama završila u njegovom krevetu, kao i navodnih 4.000 drugih žena.

NA VRH