GLUMAC

Pravio je janjetinu Tomu Kruzu i Šarliz Teron: 5 stvari koje sigurno niste znali o Radetu Šerbedžiji

Arhiv

Espresso.rs

27.7.2018

Rade Šerbedžija osvojio je publiku svojim harizmatičnim ulogama, fenomenalnim performansom, ali i savršenom dikcijom, te su i njegovi koncerti uvijek dobro praćeni. Rade Šerbedžija je rođen u Lici 27. jula davne 1946. godine. Kao jednu od živih legendi, poznatog glumca prate razne pozorišne i privatne anegdote koje se već godinama prepričavaju. Ipak, malo ko zna ovih 5 stvari:

1. Želio je studirati književnost

Kako je u nekoliko navrata istakao, gluma nikada nije bila primarni poziv Radeta Šerbedžije. Naime, njegova strast od djetinjstva bilo je pjesništvo, te je Rade želio da studira književnost. Zbog burne veze s jednom djevojkom otišao je u Zagreb, gdje mu se dogodila jedna sasvim drugačija ljubav - ona prema glumi.

2. Pravio je janjetinu svjetskim zvijezdama

Kako je ostvario i veoma zavidnu internacionalnu karijeru, Rade Šerbedžija je imao prilike da upozna i mnoge poznate glumce kojima je u svom losanđelskom domu pripremao domaće specijalitete.

3. Bio je sjajan fudbaler

Osim ljubavi prema književnosti, Rade Šerbedžija gajio je i ljubav prema ovom sportu, maštajući da se proslavi i na ovom polju. Kako je sam jednom prilikom istakao, najbolji fudbaler u pozorišnom svijetu jeste Dušan Kovačević. Sebe je stavio na skromno, treće mjesto. 

4. Savjet za roditeljstvo dobio je od punice

Posebna radost slavnog glumca jesu djeca. Iz prvog braka s Ivankom Cerovac, zagrebačkom profesoricom plesa i koreografkinjom, Rade ima kćerku Luciju i sina Danila, dok iz braka s Lenkom Udovički ima tri kćerke:  Milicu, Ninu i Vanju. 

Poznati glumac je jednom prilikom za magazin ''Glossy'' otkrio da je savjet za roditeljstvo dobio od punice Bolivijanke, koju je ljubav dovela u Beograd.

5. Otac Danilo nije volio njegov životni poziv

Iako je glumu završio sa 22. godine, Radetov otac Danilo, koji je umro u 104. godini, nikada nije volio životni poziv svog sina. On se nadao da će se Rade Šerbedžija predomisliti i okrenuti medicini i arhitekturi i nikada nije gledao svog sina na sceni ili u filmu.

- Ako baš moram da govorim o imenima, moji poznanici su Tom Kruz (Cruise) i Šarliz Teron (Charlize Theron), za koje sam pekao janjetinu, ali pravi prijatelji su negdje drugo - rekao je Rade jednom prilikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.