PJEVAČ

Gibonni: Oliveru nikad nijedna rečenica nije počinjala s ''ja''

Arhiv

24.sata.hr

29.7.2018

Bio je pjevač koji je pjesmu donio na taj način da svi govore ''Oliverove pjesme''. Toliko je bio sugestivan da je mogao pjesmu posvojiti. To više nije bila moja pjesma, ili pjesma pokojnog Zdenka Runjića, nego njegova, rekao je Zlatan Stipišić Gibonni (49). 

Neutješni Oliverov prijatelj dodao je da je velika stvar biti toliko uvjerljiv da pjesmu doneseš kao svoju. Taj izbor, kaže, koji je Oliver sebi odabrao da budu njegove pjesme čini najvažniji dio muzike.

- Sigurno ima barem 40 fantastičnih. Jako puno ih je meni dragih, a najdraže su mi iz faze kad je bio hrabar. Za to ga je publika uvijek nagradila. S pjesmama poput „Galeb i ja“, „Magdalena“, „Podsjeti me što to bješe ljubav“. „Galeb“ nema refren, ni u jednom trenutku ništa se ne ponavlja. Nema refrena za kojeg ćeš se uhvatiti, priča ide od ''a'' do ''b'', i ako nisi sve odslušao, ne znaš o čemu je riječ - priča Gibo. 

''Bio je tako jednostavan, nikad ništa nije komplicirao. Imao je osobinu koju nikad nisam sreo, a to je da mu nijedna rečenica nije počinjala s 'ja''', dodaje Gibonni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.