HOLIVUDSKE PRIČE

Helen Miren svaki Oskar isprati u istim cipelama, Hajdi Klum ne izlazi bez hamajlije

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

29.7.2018

Mnoge poznate holivudske ličnosti, iako su slavne, bogate i cijeli svijet za njih zna, ipak imaju određene rituale koji im donose sreću i bez kojih ne idu na snimanja ili dodjele nagrada. Većina njih priznala je da ih takvi predmeti štite od uroka.

Slavna holivudska glumica Helen Miren (Mirren, 72) svaki put na dodjeli prestižne filmske nagrade Oskar nosi isti par cipela. Jednom je priznala da joj one nose sreću, pa se uvijek potrudi da iskombinira boju cipela s haljinom u kojoj se pojavi na crvenom tepihu.

Neobična navika

Jedna od zvijezda koje se bore protiv uroka je i njemački supermodel, glumica i TV voditeljica Hajdi Klum (Heidi). Bez svoje hamajlije nigdje ne ide, a to je vrećica s njenim mliječnim zubom, koji, naravno, čuva još od djetinjstva.

Šarmantni Portorikanac Benisio Del Toro (Benicio), također, ima jednu neobičnu naviku. Naime, ovaj poznati glumac nosi drveni prsten da bi mogao uvijek „kucnuti o drvo“ kad je za to potrebno.

Kraljica popa, slavna Madona (Madonna) na ruci gotovo uvijek ima crveni konac, koji je štiti od uroka i koji joj donosi sreću.

Mijenja nakit

Glumica Lindzi Lohan (Lindsay Lohan) je 2006. godine rekla da voli nositi svoju omiljenu narukvicu na važnije događaje. Nakon toga, mnogi fotoreporteri pokušali su da zabilježe o kojoj narukvici je riječ, međutim, ona stalno mijenja nakit, pa nije poznato koja joj je posebno sretna i koju ne zaboravlja kod kuće kad ide na, kako je i sama rekla, važan događaj.

Kolin Farel (Colin Farrell) imao je omiljeni kaiš koji mu je poklonio otac. Naime, na jednom snimanju u garderobi izgubio ga je, pa je nakon toga 2011. godine ponudio i vrijednu novčanu nagradu onome koji mu ga nađe. Međutim, nije poznato je li do sada došao do njega ili je pronašao novi predmet koji će mu donositi sreću.

Sretne čarape Serene Vilijams

Poput holivudskih glumaca, svjetski poznata teniserka Serena Vilijams (Williams) otkrila je da ima par čarapa koje, ako ih nosi na meču, ne izgubi. Pobijedila je na mnogim takmičenjima, a za svoj uspjeh smatra da treba zahvaliti upravo sretnim čarapama.

Nove patike Dejvida Bekama

Dejvid Bekam (David Beckham) je, također, imao nešto bez čega nikada nije izlazio na teren. Naime, ovaj engleski nogometaš pred svaki meč nosio je novi par patika i smatrao je da mu je upravo to donosilo sreću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.