JET SET

Radikalna odluka Naomi Kembel nakon smrti dvije prijateljice

Antenam.net

29.7.2018

Naomi Kembel (Campbell) je u roku od mjesec izgubila dvije bliske prijateljice koje su, kao i ona, pripadale najvišim krugovima modne industrije današnjice. Za nju je ovo bio poziv na buđenje o čemu je na Twitteru obavijestila svoje pratioce. 

Proteklog mjeseca je od srčanog udara preminula Anabel Nilson (Annabelle Neilson) (49), a protekle sedmice je Lusi Birli (Lucy Burley) (58) izvršila samoubistvo.

Obje su se godinama borile protiv depresije. Crna pantera je nakon ove tragedije riješila da pokrene javnu kampanju za mentalno zdravlje, prenosi Antenam.

"Šta se dešava? Zašto ljudi koji su na antidepresivima masovno sebi oduzimaju život? O ovome mora da se priča!" napisala je i dodala haštagove #PROTECTMENTALHEALTH i #LETSUNITE.

Javnost je ubrzo počela da reagira pa se samo na Twitteru priključilo na stotine ljudi, a Naomi je dalje objasnila da će u kampanju biti uključeni mnogi njeni poznati prijatelji, uključujući Kejt Mos (Kate Moss), koja se takođe družila sa dvije preminule žene.

Depresija u modnoj industriji posljednjih decenija poprima razmjere epidemije, nakon višegodišnje borbe s njom samoubistvo su izvršili i Aleksandar Mekvin (Alexander Mcqueen) i Izabela Bau (Isabell Bow), njegova mentorica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.