ŠOKANTNO

Milan Stanković preživio dramu: Saznao da mu otkazuju jetra i gušterača

Milan Stanković

Espresso.rs

30.7.2018

Milan Stanković preživio je pakao prošle nedjelje. 

Naime, pjevač je prije desetak dana obavio redovni sistematski pregled, koji inače prakticira posljednjih godina kako bi održavao svoje zdravlje i formu, međutim, ovog puta oblio ga je hladan znoj kada su stigli rezultati pregleda.

Transiminaze i bilirubin su mu u katastrofalnom stanju i daleko premašuju granice normale.

Kada je vidio da se ne smije šaliti i da nešto debelo nije uredu, Stanković je odmah otišao kod specijaliste koji ga je upozorio da mu jetra i pankreas otkazuju, pa se pjevač itekako zabrinuo za svoje zdravlje. 


Istina, Milan ne pije alkohol, ali konzumira jedno bezalkoholno piće za koje se godinama unazad tvrdi i apelira da je itekako štetno za jetru. Milanu je odmah sinulo da to izaziva problem, a još više ga je uplašila činjenica što su mu ljekari savjetovali hitnu operaciju.

Međutim, pred sam kraj nedjelje uslijedio je još jedan šok za pjevača. Naime, s klinike na kojoj je obavio kontrolni pregled Milan je dobio poziv da se hitno javi. Tada se totalno prepao, ali se svakako javio i saznao da je kompjuterski sistem koji obrađuje podatke pacijenata napravio grešku, tako da je prvobitno dobio pogrešne rezultate i dijagnozu drugog pacijenta.

Medicinsko osoblje je, srećom, obavilo kontrolu rezultata i tom prilikom shvatili su da je došlo do kardinalne greške, pa su se duboko izvinili Milanu. On je ipak, za svaki slučaj, odlučio da ove nedjelje ponovi sva testiranja iako su ga na klinici uvjeravali da je potpuno zdrav, te da nema razloga za brigu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.