SUDBINE

Ove svjetske zvijezde postigle su planetaran uspjeh, a malo ko zna da su usvojene

Arhiv

Espresso.rs

31.7.2018

Porodica je garancija za sretno i bezbrižno djetinjstvo, bila ona biološka ili hraniteljska. Saznajte koje poznate ličnosti nisu odrastale uz svoje roditelje.

1. Stiva Džobsa (Steve Jobs) su roditelji ostavili odmah po rođenju 1955. godine i usvojili su ga Pol i Klara Džobs iz San Franciska, jer nisu mogli da imaju djece.

2. Džejmija Foksa (Jamie Fox), dobitnika Oskara, usvojila je baka kada je imao samo 7 godina.

3. Merilin Monro (Marilyn Monroe) je majka smjestila u hraniteljsku porodicu sa kojom je živjela do svoje sedme godine. 

4. Nelsona Mandelu, političara i pacifistu, usvojio je bračni par kada je imao sedam godina, a nakon smrti njegovog biološkog oca.

5. Nikol Riči (Nicole Richie) njeni biološki roditelji nisu finansijski mogli da brinu o Nikol zato su brigu o svojoj kćerki prepustili porodici Riči.

6. Ajs Tija (Ice-T) su usvojile tetke, nakon smrti majke i oca od infarkta. 

7. O Džonu Lenonu (John Lennon) su brinuli njegovi ujak i ujna od njegove pete godine. Lenonov biološki otac se priključio vojsci, a majka je otišla sa drugim muškarcem.

8. Bila Klintona (Bill Clinton) je odnjegovala njegova porodica. Otac je preminuo nekoliko mjeseci prije njegovog rođenja, dok je majka otišla u drugi grad da se školuje.

9. Reja Liotu (Ray Liott) su usvojili kada je imao samo 6 mjeseci, a svoje biološke roditelje je upoznao tek kada je napunio 14 godina. 

10. Melisu Gilbert (Melissa) usvojili su komičar i glumac Pol Gilbert i njegova supruga. 
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.