KRALJEVSKA PORODICA

Ovo pravilo prevazilazi svaku mjeru, čak ga se ni Dajana nije pridržavala: Hoće li Megan prihvatiti ovakvu disciplinu

Agencije

Avaz.ba

1.8.2018

Život Megan Markl (Meghan Markle) preokrenuo se za 180 stepeni - od slobodnog, holivudskog života koji je nekad živjela, kada je još mogla da kaže šta god da joj padne na pamet, radi šta želi i kreće se kada i kuda god poželi, do života na kraljevskom dvoru uz svog princa, na kojem vladaju nešto drugačija pravila, a posljednje u nizu koje je izašlo u javnost možda je najbesmislenije od svih.

Iako titula vojvotkinje od Saseksa, koju je Megan Markl udijelila kraljica Elizabeta II, otvara brojna vrata i podrazumijeva život u luksuznoj palači, ona nosi i određene dužnosti i pravila koja se moraju poštovati. Priručnik s pravilima ponašanja kojih se mora pridržavati kraljevska porodica poprilično je težak, barem ako je suditi prema svim suludim kraljicinim pravilima koja smo do sada čuli.   

Naprimjer, Kejt Midlton (Kate Middleton), koja obožava espadrile, ne smije se u njima pojaviti ispred kraljice jer ih ona ne podnosi, na kraljevskom dvoru zabranjeno je jesti bijeli luk, a kraljica je Megan čak uspjela natjerati da obuče hulahupke na dan njenog prvog pojavljivanja u javnosti kao supruga princa Harija (Harry) i članica kraljevske porodice.

Ali taman kada smo mislili da smo čuli sva besmislena pravila, prevarili smo se. Prema riječima Vilijama Hezeltinija (William Heseltine), bivšeg privatnog sekretara kraljice Elizabete II, Megan se od sada mora pridržavati kraljicinog rasporeda odlaska na spavanje. Da, zaista postoji raspored po kojem članovi kraljevske porodice odlaze na spavanje.

U kraljicinoj prisutnosti niko ne smije da ode na spavanje prije nje. Kraljicin bivši sekretar također je otkrio da je ovo pravilo bilo prava noćna mora za pokojnu princezu Dajanu (Diana).

Za Dajanu su duge kraljevske večeri bile agonija. Bio je običaj da se sat ili dva sjedi u sobi za druženje i vodi konverzacija i niko nije imao prava da ode na spavanje prije nego što to učini kraljica. Dajanu je to dovodilo do tolikog ludila da bi se izvinila i povukla u svoju sobu, što se smatralo neprikladnim - izjavio je Hezeltini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.