SRBIJA

Zbog pljačke i prijetnji, sinu Snežane Đurišić jednomjesečni pritvor

Novosti.rs
02.08.2018 13:42

Foto: Facebook

Marko Gvozdenović, sin pjevačice Snežane Đurišić, uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao kuću u Jajincima, ali i zbog sumnje da je prijetio svojoj majci. Pjevačica je policiji prijavila da je doživjela nasilje i da je dobila prijeteće SMS poruke od sina.

Gvozdenović je jučer saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu i njemu je poslije toga određen pritvor do 30 dana. 

- Sin pjevačice, koji je odranije poznat policiji, sumnjiči se da je 28. jula u Jajincima opljačkao jednu kuću, iz koje je odnio zlatni i srebreni nakit. On već zbog sličnog krivičnog djela ima uvjetnu osudu i zbog ponavljanja djela određen mu je pritvor - kaže izvor ''Kurira'' iz istrage. 

Prema njegovim riječima, ukoliko se dokaže krivica za pljačku, Gvozdenović će i kaznu na koju je ranije bio osuđen uvjetno morati da izdrži iza rešetaka.

Inače, problematičan sin pjevačice već je odslužio četiri i po godine zatvora zbog toga što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova tadašnja djevojka. Pošto je izašao iz zatvora, ponovo je skrivio udes, u kom, nasreću, niko nije stradao, ali je pobjegao s mjesta nesreće, pa ga je policija i tada jurila. Također, protiv njega je bio pokrenut i krivični postupak zbog nasilja prema supruzi.

NA VRH