DIRLJIVO

Oprostio se od velikana: Žak Houdek se prisjetio prvog razgovora s Oliverom Dragojevićem

Printscreen

Index.hr

4.8.2018

Od legendarnog Olivera oprostio se i Žak Houdek (Jacques), koji se ovom prilikom prisjetio treme koju je osjećao kad je svog omiljenog pjevača trebao pozvati da mu bude gost na koncertu i kakva je bila Oliverova reakcija.

- Bože, kakav je to prekrasan rođendan bio! 14. aprila 2015. godine, u velikoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", sa svima vama, najdraži moji, i s Oliverom koji je stigao kao iznenađenje... Izveli smo ''Tko sam ja da ti sudim?'' i ''Galeb i ja.'' NEOPISIVO. NEZABORAVNO. Bogu hvala da imam ovu prekrasnu uspomenu za cijeli život! Ovo je jedini put da smo pjevali skupa - piše Žak.

Otkrio je da ga je prije poziva Oliveru pogodila velika trema zbog strahopoštovanja koje je osjećao prema njemu. 

- Kad je već bilo ''pet do 12'', konačno sam okrenuo njegov broj, a Oli se javio s broda. Odmah sam se ispričao, rekao da nije hitno, možemo se čuti i kasnije... Kaže on: "Mali, ne pizdi, kaži - kako si, šta triba?" I tu ja krenem redom, od Poncija Pilata - te da imam koncert, te mi je rođendan, a eto, najveća mi je želja da mi on dođe... Govori Oli, kratko i jasno: "Kad je koncert? Dolazim. Šta ćemo pivat? Oćemo li jednu moju, jednu tvoju?" Da jednu moju - odgovaram ja... (pitam se jesam li dostojan?)... Kaže Oli - imaš ti lipih pisama... Sve u svemu, začas smo sve dogovorili. Bez ikakve filozofije. I tako je uvijek s najvećima - podijelio je pjevač ponos što je veliki Oliver cijenio njegovu muziku.


Ispričao je Žak i kako mu je Oliver pomogao da se smiri prije koncerta, a otkrio je i da je "treperio kad su im se glasovi spojili", te izrazio nadu da mu je "u tom pozitivnom ludilu pred sam koncert posvetio dovoljno pažnje i emocija".

Na kraju je upitao starijeg kolegu ima li kakav savjet za njega.

- Ti sada ništa ne trebaš brinuti. Samo snimaj lipe pisme i nema brige za tebe. Samo guštaj - prisjeća se Žak njegovog odgovora i zaključuje: "Hoću, Oli, hvala ti na svemu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.