SAVJETI Ove mudrosti će vas inspirirati da kreirate svoj stil

Armani: Seksi izgled zavisi od stanja uma i držanja tijela

CDM
05.08.2018 13:29

Slavni italijanski modni dizajner Đorđo Armani (Giorgio Armani) vrlo često govori o pravilima mode koja nikada ne zastarijevaju.

Svjetsku slavu stekao je 1982., kada se kao drugi po redu modni dizajner u historiji uglednog časopisa pojavio na naslovnoj strani magazina "Time". Prije njega to je uspjelo samo Kristijanu Dioru (Christian Dior).

Ove mudrosti će vas inspirirati da kreirate svoj stil

1. Pažljivo odabrani parfem može postati vaš zaštitni znak. Ovo je, inače, prva stvar koju muškarci osjete kada neka žena uđe u sobu, i posljednja stvar koja nestaje kada odete.

2. Birajte tkanine u neutralnim bojama, bez šara i one će vam služiti.

3. Crna i tamnoplava su bolje od drugih boja. U skladu s ovom šemom boja, možete priuštiti da eksperimentirate s oblicima i teksturama.

4. Vrijednost aksesoara danas raste, tako da investirajte novac u cipele, kaiševe, torbe i slično. Uz njihovu pomoć možete osvježiti stari kostim. Sjetite se koje boje najčešće nosite i kupite modne detalje u tim bojama. U isto vrijeme, podsjećam vas da sivu možete nositi sa crnom, ali i sa braon. Sat je jedna od najvažnijih stvari kada kupujete aksesoare. Sat govori mnogo o osobi.

5. Drago mi je da danas ponovo imam želju da budem moderan. Elegancija je ključ izgleda, ne podliježe vremenu, nikad ne izlazi iz mode, pa samim tim i moda nikad na taj način ne izlazi iz vas.

6. Razlika između stila i mode – Stil je važniji od modnih trendova kratkog vijeka.

7. Nemojte se previše opterećivati odjećom: najstiliziraniji ljudi izgledaju kao da se ne trude i ne ulažu nikakav napor. Na kraju, stil se svodi na samoizražavanje.

8. Izgledati seksi je pitanje povjerenja. To je stanje uma i zavisi od vašeg držanja tijela.

Oglasi

NA VRH