PRIČE SLAVNIH

Bruno Mars zvao se Piter Hernandez, pravo ime Lejdi Gage je Stefani, Keti Peri nije željela da je zamijene s Kejt Hadson...

Peri: Da ne bi bilo zabune

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

5.8.2018

Mnoge slavne ličnosti iz različitih razloga odlučile su se promijeniti ime. I dok je ime za obične ljude svetinja, poznati glumci, pjevači, sportisti... ne misle tako. Neke zvijezde, koje su nam svima znane pod jednim, nekada su nosile sasvim drugo ime.  

Najveći fanovi

Američka glumica Riz Viterspun (Reese Witherspoon) se, ustvari, ne zove tako. Ova plavokosa glumica, koja je glavna uloga u filmu „Plavušu s Harvarda“, odrekla se svoja prva dva imena, Laura Džejn (Jeanne), kako bi joj ime bilo kraće i pamtljivije. Riz je zapravo djevojačko prezime njene majke, tako da je glumicino ime ustvari njena dva prezimena.

Popularni Bruno Mars zvao se Piter Hernandez mlađi (Peter). Nadimak Bruno dobio je kao dvogodišnjak, a dao mu ga je otac zbog sličnosti s jednim profesionalnim hrvačem. Pjevač je sam dodao prezime Mars.

- Mnogo djevojaka mi je govorilo kao da nisam s ovog svijeta. Onda sam se odlučio da sebi dodam i ovo Mars – objasnio je jednom ovaj popularni pjevač.

Kada bismo čuli ime Stefani Džoana Anđelina Džermanota (Stefani Joanne Angelina Germanotta), vjerovatno ne bismo znali o kome se radi. Samo najvećim fanovima je poznato da je pod tim imenom rođena jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice Lejdi Gaga (Lady GaGa).

Ona je jednom rekla da je bivši momak tako zvao, ali i zbog njene omiljene pjesme grupe „Queen“ – „Radio GaGa“.

Majčino prezime

I Vin Dizel (Diesel) se ne zove tako. Svima je poznat pod tim imenom, no neki smatraju da je njegovo pravo ime jednako zvučno poput ovog koje je sam sebi dao. Rođen je kao Mark Sinkler (Sinclair), no, on je mislio da Vin Dizel zvuči bolje za američke akcijske filmove u kakvima ga najčešće možemo vidjeti.

Zanimljivo je da je glumac ime promijenio još dok je radio kao izbacivač u jednom njujorškom noćnom klubu.

Džoan Rivers (Joan) rođena je kao Džoan Aleksandra Molinski (Joan Alexandra Molinsky), a svoje umjetničko ime je usvojila tek u pedesetima. Mnogi su je i ranije savjetovali da promijeni ime, a među njima je bio i njen agent Toni Rivers (Tony), pa je na kraju uzela njegovo prezime.

Slavni Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) pravo se zove Nikolas Kim Kopola (Coppola). On je promijenio ime kako bi izbjegao holivudski nepotizam.

Prije nego je postala slavna Keti Peri (Katy Perry) jr producirala kršćansku muziku. Objavila je i gospel ploču „Katy Hudson“, prije nego je uzela majčino djevojačko prezime kako je ne bi zamijenili s glumicom Kejt Hadson (Kate Hudson).

Milena i Demetrija

Pravo ime Mile Kunis je Milena Markovna Kunis. Ova Ukrajinka promijenila je ime kada se preselila u Los Anđeles i uzela svoj nadimak.

Demi Mur (Moore) sačuvala je prezime prvog muža Fredija, a po rođenju se zvala Demetrija Gajns (Demetria Guynes).

Stanica podzemne željeznice

Jedan od najpoznatijih američkih repera Džej Zi (Jay Z) rođen je kao Šon Koneri Karter (Shawn Corey Carter). Njegovo umjetničko ime povezano je s mnogo stvari iz njegove prošlosti. Dok je odrastao, dobio je nadimak Džezi (Jazzy), po stanici podzemne željeznice u njegovom kvartu u Njujorku.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.