JET SET

Lejdi Gaga: 'Žao mi je, mislila sam da nije bio nesretan slučaj'

Twiter

24sata.hr

5.8.2018

Kanađanin Rik Genes (Rick Genest) odnosno 'Zombi Boj', koji je postao međunarodno poznat nakon što se pojavio u muzičkom spotu 'Born This Way'  Lejdi Gage (Lady GaGe - 32), u srijedu je pronađen mrtav u Torontu, samo šest dana prije 33. rođendana.

Nakon tragične smrti mladog modela, Lejdi Gaga je na društvenoj mreži objavila oproštajnu poruku od Zombija u kojemu je napisala da je Rik počinio samoubistvo. Nakon obdukcije policija je ustanovila da je Zombi Boj skočio sa svog balkona, s četvrtog sprata, ali porodica tvrdi da je to bio nesretni slučaj. 

I am heartbroken. Check on your friends, y’all. RIP Zombie Boy 💀🖤

A post shared by SelfmadeRose (@selfmade_rose) on

- Iz poštovanja prema Rikovoj porodici, izvinjavam se ako sam prerano zaključila koji je razlog njegove smrti. Moja najdublja sućut cijeloj njegovoj porodici i prijateljima - ispričala se pjevačica nakon što je porodica 'insistirala' kako se radi o nesretnom slučaju. 

- Umjetnost koju smo stvarali zajedno mi je bila sveta i emotivna, on je bio nevjerovatan umjetnik i njegov rad i srce će nastaviti živjeti vječno. Počivaj u miru, predivna dušo - napisala je Gaga za svog prijatelja i kolegu, nakon izvinjenja porodici. 

#RIP #zombieboy

A post shared by Ed Larx (@edlarx) on

Iako je bio u dobrim odnosima s roditeljima vrlo je brzo pobjegao od kuće privučen idejom o 'anarhističkom životu'. Skitao je na ulici i pod mostovima te se volio pridružiti cirkusima oko Montreala. Majka ga opisuje, piše Mirror, kao 'tihog dječaka', a tato majstor Frenk Levis (Frank Lewis) kaže da je 'bio odlučan' i uvijek znao što želi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.