PRAVILA

Kad zatrudni, Megan ne smije znati spol djeteta dok ne rodi

Piše: 24sata.hr

Foto: Arhiv


Iako mnogi to nisu vjerovali, vojvotkinja Kejt (Kate) i princ Vilijam (William) navodno ni za jedno dijete prije rođenja nisu znali spol, a sve je to dio kraljevske tradicije.

Iako je trudnoća mnogim žena jedan od najljepših perioda u životu, ako ikada odluči imati djecu, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (Meghan Markle) neće moći uživati u nekima od čari tog blaženog stanja.

Zbog strogih kraljevskih pravila, kako ističe stručnjakinja za tradicije kraljevskih porodica, njima je običaj darivanja majke i djeteta prije poroda, koji je inače posebno popularan u SAD, nezamisliv. Megan tako sigurno neće moći okupiti porodicu i prijateljice da s njima uz tortu i poklone proslavi trudnoću i skori dolazak djeteta.

Proslava i darivanje- S obzirom na to da je britanska kraljevska porodica jedna od najbogatijih u Evropi, takvo bi nešto bilo nezamislivo i prije svega neprilično. Jer ne postoji ništa što ne mogu i sami kupiti - rekla je stručnjakinja koja, uprkos glasinama i medijskim natpisima, sumnja i da je Pipa Midlton (Pippa Middleton) svojoj sestri vojvotkinji Kejt Midlton organizirala zabavu darivanja uoči rođenja njihovog prvog djeteta, princa Džordža (George).  

NA VRH